KIKK Capital

KIKK Capital investeert in jonge ondernemingen die een nieuw product, proces of dienst hebben ontwikkeld en deze onlangs op de markt hebben geïntroduceerd.

Totale looptijd fonds2016 – 2026
Investeringsperiode2016 – 2021
Investeringsbudget€ 12.000.000
EZ-lening€ 6.000.000

 

Strategie

KIKK Capital investeert in jonge ondernemingen die een nieuw product, proces of dienst hebben ontwikkeld en deze onlangs op de markt hebben geïntroduceerd. De financiële investering per participatie ligt globaal tussen € 500.000 en € 1.500.000. De investering wordt in de vorm van aandelenkapitaal beschikbaar gesteld, met in uitzonderlijke gevallen een deel als achtergestelde lening.

De aandeelhouders en het fondsmanagement investeren niet alleen met kapitaal, maar vooral ook door het beschikbaar stellen van hun kennis, kunde en netwerken. Deze aandeelhouders hebben hun brede expertise en netwerk opgedaan in toonaangevende posities in het (inter)nationale bedrijfsleven. KIKK Capital is actief betrokken bij haar participaties en rekent zich medeverantwoordelijk voor het succes van elke onderneming.

Selectiecriteria

KIKK Capital investeert in ondernemingen die:

  • producten, processen of diensten (niet zijnde adviesdiensten) ontwikkelen en verkopen, gebaseerd op een nieuwe technische vinding of een nieuwe toepassing van bestaande technologie;
  • het nieuwe product, proces of dienst al op de markt hebben geïntroduceerd;
  • niet langer dan 7 jaar commercieel actief zijn;
  • als juridische entiteit een Besloten of Naamloze Vennootschap hebben;
  • een management hebben dat over de juiste kwaliteiten beschikt om de potentie van de onderneming maximaal te benutten;
  • openstaan voor een actieve rol van KIKK Capital;
  • na enkele jaren meewerken aan de exit van KIKK Capital.

Doelgroep

KIKK Capital investeert in ondernemingen die afkomstig zijn uit geheel Nederland. KIKK Capital heeft daarbij geen sectorale focus.

Beoogde resultaten

KIKK Capital verwacht 12 participaties te realiseren in 5 jaar.

Fondsmanagement

Het fondsmanagement van KIKK Capital is in handen van Johan Sebregts en Patrick Lems. Johan is fondsmanager van het Zeeuws InvesteringsFonds en was ondermeer oprichter van het start-up programma Starterslift, directeur van een groothandel en zelfstandig ondernemer. Patrick was onder meer senior investment manager van PPM Oost, investmentmanager van de private investeringsmaatschappij Reggeborgh en CFO van Universal Electronics.

Contactgegevens

KIKK Capital
Landjuweel 10
Unit 1.8
3905 PG Veenendaal
E-mail: p.lems@kikkcapital.com
Website:  www.kikkcapital.com
Contactpersoon:  Patrick Lems  Email:  p.lems@kikkcapital.com

Service menu right