Speciaal mkb-instrument in Horizon 2020

Het mkb-instrument (SME instrument) van Horizon 2020 is bedoeld voor bedrijven met de ambitie om te groeien. Het gaat hierbij om internationaal georiënteerde, innovatieve bedrijven.

Het instrument ondersteunt het verkennen van nieuwe markten en het naar de internationale markt brengen van een nieuw product, proces of dienst.

Budget

Het budget voor de periode 2018-2020 bedraagt ruim € 1,5 miljard. Het mkb-instrument bestaat uit 3 fases:

  • Fase 1: Haalbaarheidsstudie - Financiering €50.000 - looptijd 6 maanden
  • Fase 2: Uitvoeren businessplan - Financiering € 500.000 tot € 2,5 miljoen (70%) – looptijd: 12-24 maanden
  • Fase 3: Commercialisatie (geen subsidie)

Voorwaarden

Voor de fasen 1 en 2 kunt u op elk moment een projectaanvraag indienen. Het mkb-instrument werkt met een continu open oproep. Deze oproep heeft 4 deadlines (cut off dates) per jaar. Alle onderwerpen en deadlines vindt u in het werkprogramma en op de deelnemersportaal (Participant Portal).

Een bedrijf kan maximaal één keer per cut-off een projectvoorstel indienen. Dat doet u individueel, eventueel samen met andere mkb-bedrijven als partner. Andere organisaties zoals kennisinstellingen kunnen alleen via onderaanneming meedoen.

 

Aanvragen

Dien uw aanvraag in via het deelnemersportaal (Participant Portal) van de Europese Commissie. Voor uw aanvraag heeft u een ECAS-account nodig dat u via het Participant Portal kunt aanvragen.

Aanvraagproces

Het schrijven van een aanvraag kost de nodige inspanning: de matching met het programma, het bepalen van het juiste topic en het schrijven van het uiteindelijke voorstel. Lees hoe Team IRIS u hierbij kan ondersteunen.

Meer weten?

Wilt u meer tips? Of wilt u dat we uw voorstel meelezen en van feedback voorzien, neem dan contact op met team IRIS.

Of lees meer over het SME-instrument op de pagina van de Europese Commissie.

Op de website van de EASME vindt u alle eerdere winnaars van dit instrument.

Download:

Service menu right