Speciaal mkb-instrument in Horizon 2020

Meer artikelen
Horizon 2020 | Onderzoek en Innovatie

Het mkb-instrument (SME instrument) van Horizon 2020 is bedoeld voor bedrijven met de ambitie om te groeien. Het gaat hierbij om internationaal georiënteerde, innovatieve bedrijven.

Het instrument ondersteunt het verkennen van nieuwe markten en het naar de internationale markt brengen van een nieuw product, process of dienst.

Budget

Het budget voor de periode 2018-2020 bedraagt ruim € 1,5 miljard. Het SME instrument bestaat uit 3 fases:

  • Fase 1: Haalbaarheidsstudie - Financiering €50.000 - looptijd 6 maanden
  • Fase 2: Uitvoeren businessplan - Financiering € 500.000 tot € 2,5 miljoen (70%) – looptijd: 12-24 maanden
  • Fase 3: Commercialisatie (geen subsidie)

Voorwaarden

Voor de fasen 1 en 2 kunt u op elk moment een projectaanvraag indienen. Het mkb-instrument werkt met een continu open oproep. Deze oproep heeft 4 deadlines (cut off dates) per jaar.

Een bedrijf kan maximaal één keer per cut-off een projectvoorstel indienen. Dat doet u individueel, eventueel samen met andere mkb-bedrijven als partner. Andere organisaties zoals kennisinstellingen kunnen alleen via onderaanneming meedoen.

Aanvragen

Dien uw aanvraag in via het Participant Portal van de Europese Commissie. Voor uw aanvraag heeft u een ECAS-account nodig dat u via het Participant Portal kunt aanvragen.

Mkb-instrument in de praktijk

Op de website van de EASME vindt u alle eerdere winnaars van dit instrument. Bekijk ook eens de succesverhalen op de CORDIS-website. het

Op de hoogte blijven

Bekijk onze nieuwsberichten over Horizon 2020, of kopieer onze Horizon 2020-feed naar uw feedreader. Wilt u de wekelijkse RVO.nl-nieuwsbrief ontvangen? Geef dan uw e-mailadres en de voor u relevante thema’s (agrarisch, duurzaam, innovatief en/of internationaal ondernemen) aan ons door.

In onze Horizon 2020-evenementenkalender vindt u verschillende Horizon 2020 evenementen. Tot slot heeft het transportprogramma een klankbordgroep die 2 keer per jaar bijeenkomt. Wilt u hieraan deelnemen, stuur dan een bericht naar Team IRIS, via teamriris@rvo.nl

Meer weten?

Lees meer over het SME-instrument op de pagina van de Europese Commissie.

Download:

Service menu right