Service menu right

Starters International Business (SIB)

Export biedt nieuwe kansen aan uw bedrijf. Het kan uw omzet verhogen, uw bedrijf sterker maken en u een betere concurrentiepositie geven in Nederland.

Wilt u uw product in het buitenland op de markt brengen, maar heeft u net dat extra beetje hulp nodig? Dan is er de regeling Starters International Business (SIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De SIB-regeling helpt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Budget

Voor 2019 is er in totaal € 3.950.000 beschikbaar. Met dit budget worden zowel de 3 vouchers van de SIB-regeling als de Brexit-vouchers betaald.

Voor wie

SIB is bedoeld voor:

  • Nederlandse mkb-ondernemers. Met de mkb-toets checkt u of uw organisatie telt als een mkb-onderneming.
  • Ondernemers in het Caribische deel van het Koninkrijk (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten).

SIB-vouchers aanvragen

Met SIB aan de slag

Bekijk het webinar De eerste stappen naar het buitenland. Dit online seminar helpt u als u zaken wilt doen over de grens.

Benieuwd hoe andere ondernemers gebruikmaken van de SIB-regeling? Lees hun ervaringen en tips.

Exportregels

Gaat u voor het eerst uw producten in het buitenland verkopen? Dan heeft u vast veel vragen. Zoals 'Aan welke normen en eisen moet mijn product voldoen?' en 'Welke douaneformaliteiten moet ik regelen?' Kijk eens op onze landenpagina's. Daar staat het antwoord op deze en veel andere vragen over export.