Starters International Business (SIB) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Starters International Business (SIB)

10-02-2021

Wilt u uw product in het buitenland op de markt brengen, maar heeft u net dat extra beetje hulp nodig? Dan is er de regeling Starters International Business (SIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De SIB-regeling helpt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Budget 2e kwartaal is op

Tot 1 oktober 2021 is er voor de voucher individuele coaching (coachingsvoucher) in totaal € 1.250.000 beschikbaar. Per kwartaal is een deel van het budget beschikbaar:

  • Van 1 januari 2021 t/m 31 maart 2021: € 416.667 - Het budget is op, deze aanvraagperiode is gesloten.
  • Van 1 april 2021 t/m 30 juni 2021: € 416.667 - Het budget is op. U kunt weer aanvragen vanaf 1 juli, 15:00 uur.
  • Van 1 juli 2021 t/m 30 september 2021: € 416.666

Budget overige vouchers

In 2021 is er een gezamenlijk budget van in totaal € 1.600.000 beschikbaar voor de Brexitvouchers, Kickstartvouchers en de overige SIB-vouchers (missievoucher, kennisvoucher, marktentreevoucher, financiële bijdrage individuele beursdeelname).

Voor wie

SIB is bedoeld voor:

  • Nederlandse mkb-ondernemers. Met de mkb-toets checkt u of uw organisatie telt als een mkb-onderneming.
  • Ondernemers in het Caribische deel van het Koninkrijk (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten).
Let op: SIB staat niet open voor bedrijven waarvan de activiteiten op de FMO-uitsluitingslijst staan.

SIB-vouchers aanvragen

SIB-vouchers of een vergoeding vraagt u aan via onderstaande pagina's:

Betrouwbaarheidsniveau eHerkenning gaat omhoog

Vanaf 1 juli 2021 heeft u minimaal eHerkenning niveau 2+ met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig om in te loggen voor SIB. Heeft u een eHerkenningsmiddel met een lager betrouwbaarheidsniveau of niet de juiste machtiging? Dan moet u uw eHerkenning aanpassen naar een hoger betrouwbaarheidsniveau en de juiste machtiging aanvragen. Houd rekening met een aanschaftijd van 1 tot 5 werkdagen.

Twijfelt u over welk niveau en welke machtiging(en) u heeft? Neem dan contact op met de leverancier van uw eHerkenningsmiddel of met de machtigingenbeheerder in uw organisatie. Als uw organisatie een beheermodule heeft, is de machtiging direct aan te passen.

Nog geen eHerkenning? Regel dan alvast een eHerkenningsmiddel met niveau 2+ en machtiging RVO-diensten op niveau eH2+. eHerkenning vraagt u aan voor minimaal een jaar.

Met SIB aan de slag

Bekijk het webinar De eerste stappen naar het buitenland. Dit online seminar helpt u als u zaken wilt doen over de grens.

Benieuwd hoe andere ondernemers gebruikmaken van de SIB-regeling? Lees hun ervaringen en tips of bekijk onderstaande video over Familiebedrijf WALLIEN.

Olivier en Madeleine Wallien ontwerpen en verkopen modieuze en duurzame wetsuits. Zij vertellen hoe een SIB-coach hen heeft begeleid tijdens hun eerste stappen richting het buitenland.

Exportregels

Gaat u voor het eerst uw producten in het buitenland verkopen? Dan heeft u vast veel vragen. Zoals 'Aan welke normen en eisen moet mijn product voldoen?' en 'Welke douaneformaliteiten moet ik regelen?' Kijk eens op onze landenpagina's. Daar staat het antwoord op deze en veel andere vragen over export.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.