Service menu right

Starters International Business (SIB)

Wilt u uw product in het buitenland op de markt brengen, maar heeft u net dat extra beetje hulp nodig? Dan is er de regeling Starters International Business (SIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De SIB-regeling helpt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Budget

Voor 2020 is er in totaal € 3.450.000 beschikbaar. Met dit budget worden bovengenoemde SIB-vouchers, de Brexit-vouchers en Kickstartvouchers betaald.

Voor wie

SIB is bedoeld voor:

  • Nederlandse mkb-ondernemers. Met de mkb-toets checkt u of uw organisatie telt als een mkb-onderneming.
  • Ondernemers in het Caribische deel van het Koninkrijk (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten).

Met SIB aan de slag

Bekijk het webinar De eerste stappen naar het buitenland. Dit online seminar helpt u als u zaken wilt doen over de grens.

Benieuwd hoe andere ondernemers gebruikmaken van de SIB-regeling? Lees hun ervaringen en tips.

Exportregels

Gaat u voor het eerst uw producten in het buitenland verkopen? Dan heeft u vast veel vragen. Zoals 'Aan welke normen en eisen moet mijn product voldoen?' en 'Welke douaneformaliteiten moet ik regelen?' Kijk eens op onze landenpagina's. Daar staat het antwoord op deze en veel andere vragen over export.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.