Service menu right

Starters International Business (SIB)

20-11-2020, 17:05

Wilt u uw product in het buitenland op de markt brengen, maar heeft u net dat extra beetje hulp nodig? Dan is er de regeling Starters International Business (SIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De SIB-regeling helpt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Budget 2020 is op

Voor 2020 was er in totaal € 3.450.000 beschikbaar. Met dit budget worden bovengenoemde SIB-vouchers, de Brexit-vouchers en Kickstartvouchers betaald.

Let op: Het beschikbare budget voor 2020 is op. Vanaf 1 januari 2021 is er weer budget beschikbaar.

Voor wie

SIB is bedoeld voor:

  • Nederlandse mkb-ondernemers. Met de mkb-toets checkt u of uw organisatie telt als een mkb-onderneming.
  • Ondernemers in het Caribische deel van het Koninkrijk (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten).
Let op: SIB staat niet open voor bedrijven waarvan de activiteiten op de FMO-uitsluitingslijst staan.

Met SIB aan de slag

Bekijk het webinar De eerste stappen naar het buitenland. Dit online seminar helpt u als u zaken wilt doen over de grens.

Benieuwd hoe andere ondernemers gebruikmaken van de SIB-regeling? Lees hun ervaringen en tips of bekijk onderstaande video over Familiebedrijf WALLIEN.

Olivier en Madeleine Wallien ontwerpen en verkopen modieuze en duurzame wetsuits. Zij vertellen hoe een SIB-coach hen heeft begeleid tijdens hun eerste stappen richting het buitenland.

Exportregels

Gaat u voor het eerst uw producten in het buitenland verkopen? Dan heeft u vast veel vragen. Zoals 'Aan welke normen en eisen moet mijn product voldoen?' en 'Welke douaneformaliteiten moet ik regelen?' Kijk eens op onze landenpagina's. Daar staat het antwoord op deze en veel andere vragen over export.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.