Energieadvies - SEEH

Wilt u weten hoe u in uw gebouw(en) de energieprestaties kunt verbeteren? Wat de kosten zijn? Of wat het gaat opleveren? Laat dan een energieadvies opstellen. Daarmee legt u de basis om de juiste maatregelen te nemen voor uw gebouw. De Subsidie energiebesparing eigen huis heeft subsidie om energieadvies in te winnen.

Wat is het energieadvies?

Voor het energieadvies komt een erkend energieadviseur uw gebouw(en) ter plekke onderzoeken. Hij bekijkt de situatie van het gebouw en de installaties. In het energieadvies beschrijft de adviseur vervolgens wat de energieprestatie van het gebouw is in de huidige situatie. Ook geeft hij advies over welke energiebesparingsmaatregelen u kunt nemen, wat de voor- en nadelen zijn en nog veel meer. Tot slot staat in het energieadvies een algemene uitleg over het mogelijk uitvoeren van een zeer energiezuinig pakket of een nul-op de-meter-woning.

Is de vereniging verantwoordelijk voor meerdere gebouwen? Per vereniging ontvangt u maar éénmaal subsidie voor energieadvies.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet het advies voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Subsidiebedrag energieadvies

De vereniging vraagt subsidie voor energieadvies achteraf aan. U stuurt een factuur en een betalingsbewijs mee met de aanvraag.

Het subsidiebedrag van het energieadvies is 75% van de factuur (inclusief btw), maar niet meer dan het maximum subsidiebedrag.

Subsidiebedragen voor energieadvies

Aantal koopwoningen binnen verenigingMaximimaal subsidiebedrag
1 of 2 woningen€ 200
3 of 4 woningen€ 400
Bij meer dan 4 woningen€ 400 + € 80 per extra woning met een maximum van € 2.480

Is de vereniging verantwoordelijk voor meerdere gebouwen? Per vereniging ontvangt u maar eenmaal subsidie voor energieadvies. Voor de subsidie geldt het aantal woningen met eigenaar-bewoners van de vereniging. Dit betekent dat de bewoners eigenaar zijn en de woning hoofdverblijf is of wordt.

 

 

Service menu right