Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

Wilt u uw asbestdaken verwijderen? Dan kon u tot voor kort gebruik maken van de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken. Het totale subsidiebudget van € 75 miljoen is inmiddels echter ruimschoots overschreden. Om die reden heeft het nu geen zin meer om nog een aanvraag in te dienen. Wij wijzen dan namelijk uw aanvraag af wegens het bereiken van het subsidieplafond.

De subsidieregeling zal per 15 december 2018 gesloten worden.

Budget overschreden

Het totale subsidiebudget van € 75 miljoen is inmiddels ruim overschreden! Het heeft daarom geen zin meer om nog een aanvraag in te dienen. RVO.nl wijst dan de aanvraag af wegens het bereiken van het subsidieplafond.

Veelgestelde vragen

Vragen over Subsidieregeling verwijderen asbestdaken? Bekijk de Veelgestelde vragen.

Achtergrond

Met deze regeling stimuleert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de verwijdering van asbestdaken vanaf 2016 tot en met 2019. Waarom? Asbestdaken verweren in de buitenlucht. Daardoor komen er asbestvezels vrij in de leefomgeving. Om het risico voor de gezondheid te beperken is het houden van asbestdaken vanaf 1 januari 2025 verboden. Dit verbod betekent dat eigenaren van asbestdaken in de periode 2016-2024 het asbestdak moeten laten verwijderen.

Ook is het af te raden om zonnepanelen op asbestdaken te plaatsen. Ze moeten namelijk uiteindelijk samen met het asbestdak verwijderd worden. Dit zorgt voor extra kosten.

Service menu right