Machtiging intermediair subsidieaanvragen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Machtiging intermediair subsidieaanvragen

12-11-2020

U kunt namens uzelf of namens een organisatie een subsidie bij ons aanvragen. Als u daarbij vragen heeft, helpen onze adviseurs u graag.

U kunt besluiten iemand anders (een intermediair) in te schakelen om bijvoorbeeld:

  • de aanvraag voor te bereiden;
  • de aanvraag in te dienen;
  • de eventuele verdere correspondentie voor u te voeren.
 

Een intermediair machtigen

Een intermediair, ook wel gemachtigde genoemd, behartigt uw belangen bij het voorbereiden, indienen en/of verdere verloop van het subsidieproces. Wij corresponderen met de intermediair over de subsidieaanvraag in plaats van met u (als subsidieaanvrager). Wilt u een intermediair machtigen? Dit kan met het formulier Machtiging intermediair subsidies. Zo weten wij dat de intermediair u in het subsidieproces mag vertegenwoordigen. In de machtiging geeft u aan welke handelingen de intermediair namens u wel en niet mag doen.

Ketenmachtiging Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en WBSO

  • U kunt de TVL alleen door een intermediair laten aanvragen met een ketenmachtiging via eHerkenning
  • Vraagt uw intermediair WBSO aan via het nieuwe aanvraagportaal? Dan kan dit alleen via een ketenmachtiging via eHerkenning. Vraagt uw intermediair WBSO aan via eLoket? Dan kunt u de machtiging regelen via het bovengenoemde machtigingsformulier. 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.