BTW bij subsidies | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

BTW bij subsidies

08-11-2018

De hoogte van het subsidiebedrag wordt gewoonlijk berekend op basis van een begroting van de kosten die nodig zijn voor het uitvoeren van uw subsidieproject.

Bent u btw-plichtig, dan mag u de btw niet opnemen in deze subsidiebegroting. U verrekent de btw in uw aangifte omzetbelasting. Wanneer u niet btw-plichtig bent, is het mogelijk de btw over bepaalde kostenposten mee te nemen in de begroting. Dit zijn bijvoorbeeld kosten van derden.

Omzetbelasting is btw

Met het begrip omzetbelasting in Nederlandse subsidieregelingen bedoelt men btw. Omdat wij ook subsidieaanvragen ontvangen van buitenlandse aanvragers, gebruiken wij het begrip omzetbelasting. Hierdoor behandelen wij voor deze groep de aan btw gelijk te stellen belastingen op dezelfde manier.

Recht op vooraftrek mogelijk beperkt

Bent u btw-ondernemer? Dan heeft u normaal gesproken recht op de aftrek van btw op de facturen die u heeft betaald. Dit heet vooraftrek. Ontvangt u een subsidie, dan wordt deze vooraftrek mogelijk geheel of gedeeltelijk beperkt. Laat u hierover adviseren door de Belastingdienst en/of uw belastingadviseur.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.