Service menu right

Aanvragen Verblijfsvergunning voor buitenlandse start-ups

U, of uw gemachtigde, kan een aanvraag voor de verblijfsvergunning indienen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Woont u als startende ondernemer nog in het buitenland? Dan moet u uw aanvraag voor de verblijfsvergunning indienen bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land waar u woont. Raadpleeg een overzicht van Nederlandse ambassades in het buitenland.

Bent u startende ondernemer met de nationaliteit van Australië, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten van Amerika, Zuid-Korea? Dan kunt u rechtstreeks een aanvraag indienen bij de IND. Het aanvraagformulier is te downloaden van de website van de IND.

Heeft u een geldige verblijfsvergunning en wilt u deze vergunning wijzigen naar een verblijfsvergunning voor startende ondernemers? Ook dan kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier van de IND.

Het indienen van een aanvraag kost € 307. U kunt de verblijfsvergunning bij het IND-loket of bij 1 van de Expat Centers in Nederland ophalen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) biedt een checklist voor het indienen van een aanvraag, voor zowel de startende ondernemer als de facilitator.

Wie beoordeelt de aanvraag?

Voor de beoordeling van de aanvraag vraagt de IND advies aan RVO.nl. RVO.nl geeft advies over de facilitator, de innovativiteit, het stappenplan en de inschrijving in het Handelsregister. Een positief advies van RVO.nl is noodzakelijk om een verblijfsvergunning te krijgen. De IND beoordeelt de financiële middelen. Lees meer over de voorwaarden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.