Zevende Kaderprogramma (KP7)

Meer artikelen
Zevende Kaderprogramma (KP7)

KP7 was een groot en ambitieus onderzoeksprogramma met veel verschillende onderdelen en mogelijkheden. Team IRIS (voorheen EG-Liaison, EGL), adviseert u over alles gerelateerd aan KP7.

Met de Zevende Kaderprogramma (KP7) stimuleren de Europese Commissie en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat internationale samenwerking tussen bedrijven en wetenschappelijke instellingen, in Europa en erbuiten. Het doel is de Europese concurrentiekracht te verbeteren en de Nederlandse economie te versterken.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is nationaal contactpunt voor dit programma.

Alle KP7 calls nu gesloten

Alle calls van KP7 zijn inmiddels gesloten. De voorbereidingen voor van de opvolger van KP7: Onderzoeksprogramma Horizon 2020 zijn in volle gang. Eind 2013 openen de eerste calls.
Ga naar de Horizon 2020 pagina voor de laatste informatie over dit omvangrijke programma. U leest hier ook wat Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor u kan betekenen.

Nationaal Contact Point

EiOI is het erkende Nederlandse National Contact Point voor KP7. Wij streven ernaar Nederlandse organisaties zo goed mogelijk te laten deelnemen in KP7 en aanverwante Europese programma's. Dat gebeurt door het geven van voorlichting, advies, trainingen en analyses van de deelname van Nederlandse organisaties.

Analyses

Als nationaal contactpunt krijgen wij toegang tot 2 databases waarin de Europese Commissie (EC) informatie over ingediende projectvoorstellen en afgesloten contracten registreert. Op deze manier kunnen we de Nederlandse deelname in KP7 analyseren. De laatste stand van zaken leest u in de publicatie Nederland in KP7. U kunt ook onze online zoekmachine voor KP7-deelname raadplegen. Na een eenvoudige registratie kunt u het antwoord op uw vragen direct opzoeken.
Bekijk alle KP publicaties

Downloads:

Service menu right