Service menu right

25 jaar WBSO: oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

WBSO 25 headerDe WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) bestaat 25 jaar! In die periode zijn talloze innovatieve ondernemers ondersteund met hun research & development (R&D) plannen.  Daar kwamen veel mooie en verrassende innovaties uit voort: van vliegende auto’s tot 3D metaalprinters en van energieopwekkende dansvloeren tot duurzame kinderwagens.

Met deze innovaties bieden ondernemers oplossingen voor een breed pallet aan maatschappelijke uitdagingen. Bekijk een selectie van inspirerende innovaties uit de categorie:

Ondernemers nemen risico’s wanneer ze kansen zien. Dankzij de WBSO kunnen ondernemers meer onderzoek doen naar innovaties, daardoor kunnen ze ideeën sneller omzetten in succesvolle producten en diensten. Sommige projecten mislukken, helaas. Het lukt ondernemers bijvoorbeeld niet om hun product succesvol op de markt te brengen. Of ze zijn juist zo veelbelovend of succesvol dat een ander bedrijf hen overneemt. In dit overzicht maken we geen onderscheid tussen deze projecten.
 

Mogelijkheden van de WBSO

De WBSO is een fiscale stimuleringsregeling die een deel van de (loon)kosten en uitgaven van R&D-projecten vergoedt. R&D-bedrijven dragen minder loonheffing af. Zelfstandig ondernemers ontvangen een vaste S&O-aftrek. Voor startende ondernemers is er extra voordeel. Lees meer over de mogelijkheden van de WBSO.