Coronavirus | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Coronavirus

Het coronavirus (COVID-19) en de maatregelen die het kabinet heeft genomen raken heel Nederland. Welke impact heeft dit op de diensten en werkzaamheden van RVO?

We voorzien onze website regelmatig van updates op relevante onderdelen. Het gaat hierbij onder meer om landenpagina's (risicogebieden) en om aanpassing van enkele financieringsregelingen. Dit is een continu proces. We adviseren u om regelmatig pagina's te verversen zodat u de meest actuele informatie leest.

RVO en het coronavirus

Coronavirus: verruiming en uitbreiding regelingen RVO

Het kabinet heeft steunmaatregelen genomen om uw onderneming te helpen. Wij voeren een aantal hiervan uit: nieuwe regelingen, en bestaande zijn uitgebreid.

Overweegt u om corona-gerelateerde producten te maken en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn vanuit het octrooirecht? Of wilt u weten hoe het coronavirus onze dienstverlening beïnvloedt? Informatie over wetten, termijnen en de dienstverlening van Octrooicentrum Nederland in relatie tot het coronavirus.

Er zijn nog meer financiële noodregelingen in het leven geroepen voor werkgevers en zelfstandigen, zoals NOW en Tozo. U vindt een overzicht op rijksoverheid.nl. Heeft u als ondernemer algemene vragen over het coronavirus en ondernemen, raadpleeg dan het KVK Coronaloket. Het loket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Welke gevolgen heeft het coronavirus voor u bij internationaal zakendoen? Lees informatie over landen en regio's waar de meeste vragen over binnenkomen.

Evenementen

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus organiseren wij alleen kleinschalige fysieke evenementen (met waarborging 1,5 meter afstand) of bieden in sommige gevallen een digitale vorm aan (webinar of online evenement/beurs). Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken.

Meer weten?

Heeft u algemene vragen over het coronavirus of wilt u met andere ondernemers ervaringen uitwisselen (Higherlevel), raadpleeg dan onderstaande websites.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.