Documenten en Publicaties | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Documenten en Publicaties

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

 1. Digitization in ports in the Latin American Region 2020
  PDF document | 1,91 MB | 17 december 2020

  Havens zijn belangrijk voor de wereldeconomie. Ongeveer 80% van de handel wordt per schip vervoerd. Door de grote schaal is er dringend behoefte aan meer efficiëntie in de havens. Digitalisering is een van de tools die hiervoor gebruikt worden. Dit rapport (PDF, 63 p.) geeft een analyse van de havens in Peru, Argentinië, Chili, Colombia. Costa Rica, Mexico en Panama. Daarnaast beschrijft het kansen voor Nederlandse ondernemers in deze regio.

 2. Urban mobility in Colombia 2020- business opportunities for Dutch companies
  PDF document | 2,63 MB | 07 december 2020

  Dit Engelstalige rapport (PDF, 61 p.) beschrijft de huidige situatie is de transportsector in grote steden in Colombia. Ook gaat het rapport in op kansen die in deze sector liggen voor Nederlandse ondernemers. In het rapport worden 6 verschillenden steden aan een onderzoek onderworpen. Het gaat om de steden: Bogotá, Medellín, Pasto, Pereira, Barranquilla en Bucaramanga.

 3. Final Evaluation Transition Facility 2020
  PDF document | 2,69 MB | 13 oktober 2020

  Van 2012 tot 2016 implementeerde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het programma Transitie Faciliteit. Het programma experimenteerde met aanpak voor een overgang van hulp naar handel tussen Nederland en de drie midden-inkomenslanden Colombia, Zuid-Afrika en Vietnam. De doelstellingen van dit programma waren tweeledig: 1) de overgang mogelijk te maken van een bilaterale ontwikkelingsrelatie naar wederzijds evenwichtige economische samenwerking (niet-officiële ontwikkelingshulp (ODA); en 2) het verbeteren van het ondernemingsklimaat in sectoren met kansen voor Nederlandse ondernemingen (ODA-doelstelling). De evaluatie werd uitgevoerd door MDF, Nederland.

 4. Market-Entry-Plan-Public-Health-Colombia-2018
  PDF document | 1,12 MB | 30 november 2018

  Dit document biedt inzicht in de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van Life Sciences & Health in Colombia. In dit rapport zijn de Colombiaanse markt, cultuur, sector en trends geanalyseerd en is er tevens een prognose uitgewerkt. Het onderzoek is opgesteld door de studenten van de Haagse Hogeschool samen met de studenten van Universidad de La Sabana Bogota voor de Nederlandse overheid ten behoeve van de handelsmissie van 25 tot en met 29 november 2018.

 5. Report Water Management Colombia 2018
  PDF document | 3,25 MB | 29 november 2018

  Dit document biedt inzicht in de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van Water Management in Colombia. In dit rapport zijn de Colombiaanse markt, cultuur, sector en trends geanalyseerd en is er tevens een prognose uitgewerkt. Het onderzoek is opgesteld door de studenten van de Haagse Hogeschool samen met de studenten van Universidad de La Sabana Bogota voor de Nederlandse overheid ten behoeve van de handelsmissie van 25 tot en met 29 november 2018.

 6. Water Logistics and Transportation Report Colombia 2018
  PDF document | 4,36 MB | 29 november 2018

  Dit document biedt inzicht in de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van Water Logistiek in Colombia. In dit rapport zijn de Colombiaanse markt, cultuur, sector en trends geanalyseerd en is er tevens een prognose uitgewerkt. Het onderzoek is opgesteld door de studenten van de Haagse Hogeschool samen met de studenten van Universidad de La Sabana Bogota voor de Nederlandse overheid ten behoeve van de handelsmissie van 25 tot en met 29 november 2018.

Pagina's

Verfijnen

Verfijnen met facetten