Documenten en Publicaties

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

  1. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en Zorg voor Elkaar: een onderzoek naar de succesfactoren van CPO en Zorg projecten
    PDF document | 1,25 MB | 27 augustus 2018

    De overheid streeft ernaar om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) biedt (pre-)senioren de mogelijkheid initiatieven te ontwikkelen waarbij wonen en zorg gecombineerd worden. Dit rapport behandelt diverse voorbeelden van CPO en kijkt naar de onderzoeksresultaten van deze projecten. Een onderzoek van RVO.nl en het Expertteam Eigenbouw.

  2. Mogelijkheden van een wettelijk recht op particulier opdrachtgeverschap
    PDF document | 409,59 KB | 21 augustus 2018

    Het Instituut voor Bouwrecht onderzocht welke lessen getrokken kunnen worden uit de Self build and Custom Act (Verenigd Koninkrijk). Daarbij is gekeken waar een vergelijkbare wettelijke regeling inpasbaar is in de Nederlandse wetgeving. Doel is de toegang voor individuele burgers tot de grondmarkt voor eigenbouw te verbeteren.

Pagina's

Verfijnen

Verfijnen met facetten

Service menu right