Documenten en Publicaties

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

  1. Duurzame catering HBO - eindrapport - september 2006
    PDF document | 1,38 MB | 28 maart 2019

    Duurzame catering HBO - eindrapport - september 2006. Hoger Beroepsonderwijs. MJA/MEE Energie-efficiency programma. Instellingen voor hoger beroepsonderwijs (HBO) en wetenschappelijk onderwijs (WO) besteden sinds geruime tijd aandacht aan duurzaamheid. Ca. 75% van hen is verenigd in de Stichting Duurzaam Hoger Onderwijs (SDHO), ontwerper van het Handvest Duurzaamheid HBO. Ten aanzien van duurzame bedrijfsvoering vormt de keten voor HBO catering met name een belangrijk aandachtsgebied vanwege haar duale functie, enerzijds als ontmoetingsplaats voor scholieren en studenten binnen een kenniscentrum en anderzijds als facilitaire instelling met een eigen (duurzaam) inkoopproces dat mede vorm krijgt in samenwerking met haar toeleveranciers.

  2. Verduurzamen van gemeentelijk vastgoed en de mogelijke rol van ESCo’s.pdf
    PDF document | 1.014,12 KB | 15 december 2017

    Welke voorwaarden spelen een rol voor een succesvolle verduurzaming van gemeentelijk vastgoed? Wat zijn voor- en nadelen van verschillende opties? Rapportage van een kwalitatief onderzoek in opdracht Agentschap NL (september 2013).

Pagina's

Verfijnen

Verfijnen met facetten

Service menu right