Peppol: wereldwijd snel, makkelijk en veilig digitaal zakendoen

Gepubliceerd op:
23 februari 2023

Peppol is dé internationale standaard op het gebied van e-facturatie en e-ordering. Met Peppol kunnen overheden en organisaties wereldwijd veilig, snel en goedkoop elektronische berichten uitwisselen. Op deze pagina leest u wat Peppol is, wat dit u oplevert, waar het verplicht is en hoe u kunt aansluiten.

Wat is Peppol en waar is het verplicht?

Met Peppol koppelt u úw administratie aan die van andere bedrijven en/of overheidsorganisaties, ongeacht uw bedrijfsgrootte. De Rijksoverheid in Nederland en veel andere landen zijn al overgestapt naar Peppol. Sterker nog: als u zakendoet met specifieke landen, dan is e- factureren via Peppol soms een harde eis.

Zo geldt er voor de publieke en (in meer of mindere mate) particuliere sector in België, Frankrijk, Italië en Spanje al een actieve verplichting. Ook buiten Europa zijn landen bezig met het verplicht stellen van e-invoicing via Peppol, zoals Australië, Singapore, Japan en Nieuw-Zeeland.

Wilt u weten hoe Peppol werkt? Bekijk de video voor een korte introductie.

De 7 voordelen van Peppol voor uw organisatie

Aansluiten op Peppol: hoe doe ik dat?

Wilt u uw bedrijf of overheidsorganisatie aansluiten op Peppol? Dat kan op verschillende manieren. Op peppolautoriteit.nl kiest u de meest efficiënte route om uw organisatie aan te sluiten op Peppol!

Bent u al aangesloten op Peppol en wilt u hier het optimale uit halen? Lees dan deze tips.

Toezicht

De Nederlandse Peppolautoriteit (NPa) is in Nederland toezichthouder op het Peppol-afsprakenstelsel. Lees meer over de toezichthoudende rol van de NPa.

In opdracht van:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Bent u tevreden over deze pagina?