Gegevens melk en melkproducten doorgeven

Gepubliceerd op:
1 mei 2015
Laatst gecontroleerd op:
7 maart 2024

Heeft u een melkverwerkend bedrijf? Vergeet dan niet om uw gegevens over melk en melkproducten aan ons door te geven. Vanaf 2023 horen biologische melk en melkproducten hier ook bij.

U kunt uw gegevens over 2023 doorgeven van 11 maart 09:00 uur tot en met 31 mei 2024 23:59 uur.

Jaarlijkse opgave

Zuivel is een belangrijke markt voor Nederland en Europa. Gegevens over de productie en handel zijn nodig om in te spelen op ontwikkelingen en trends in deze markt. Daarom vragen wij aan de zuivelsector om jaarlijks een uitgebreide opgave te doen.

U kunt uw gegevens over melk en melkproducten doorgeven op Mijn RVO. Voor het doorgeven van uw gegevens heeft u eHerkenning (niveau 2+) nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning aan.

Ureumgehalte in de melk

Bij het stelsel van gebruiksnormen worden gegevens over het ureumgehalte in de melk gebruikt om de stikstofproductie van melkkoeien te bepalen. De melkfabriek levert deze gegevens ook aan ons. Als melkveehouder hoeft u dit niet aan ons door te geven. De actuele nationale regels over de bepaling van ureumgehalte vindt u op de website overheid.nl.

Marktinformatie

De gegevens over Nederlandse melkaanvoer en productie vindt u op Statistieken marktinformatie. Op de website van de Europese Unie staat informatie over de melkprijzen en marktontwikkelingen van melk en melkproducten.

Vragen over melk en melkproducten gegevens doorgeven?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?