Communicatie bij RVO

Gepubliceerd op:
20 oktober 2023
Laatst gecontroleerd op:
4 april 2024

We werken bij RVO in een ingewikkeld werkveld, dat praktisch elke dag verandert. En ons werk raakt bijna heel Nederland: van kleine bedrijven, tot Schiphol en sectoren als garnalenvisserij. Voor iedereen verandert de wereld en daarom is het extra belangrijk dat we duidelijk en open communiceren. Met iedereen en voor iedereen.

Meerdere kanten op adviseren

Advies geef je bij ons alle kanten op. We adviseren namelijk niet alleen onze ondernemers, maar ook onze ketenpartners en de beleidsmakers. En dat kan complex zijn, want dingen gaan hier soms razendsnel. We hebben niet altijd invloed op besluiten van de beleidsmakers. Dus soms moeten we met de helft van de informatie, de hele beslissing nemen. Dan schakel je met alle betrokkenen en zorg je dat er snel een heldere lijn ontstaat. Dus zelfs als iets nog niet helemaal helder is, zijn wij daar helder over.

Misschien klinkt het wat cliché, maar als ambtenaar vind ik ook wel dat je een verantwoordelijkheid met je meedraagt. Bij de overheid kan je echt toegevoegde waarde bieden aan de maatschappij. 

Diana Toth
Communicatieadviseur

Jouw nieuwe werkveld

Wij hebben niet altijd de luxe dat ondernemers zelf bepalen of ze met ons in zee gaan. Voor subsidies, regelingen, registraties of andere overheidsdiensten moéten ze namelijk bij ons zijn. Onze ondernemers zullen dus niet altijd blij met je zijn, maar je weet dat jij altijd het maximale voor ze uit het vuur hebt gesleept. 

Ik krijg de kans om mezelf verder te ontwikkelen en de ruimte om op verschillende manieren verder te komen in de organisatie. Ik heb het niet eerder zo mooi meegemaakt en ik draai al een tijdje mee, haha!

Maarten Bunt
Contentspecialist

Begrijpelijk en transparant

We werken hard aan begrijpelijke communicatie. Of het nu over brieven, webpagina’s of andere uitingen gaat, we willen dat het voor iedereen goed leesbaar is. Daar ligt een enorme uitdaging voor onze hele organisatie, want wetten en regels zijn soms heel ingewikkeld. Het is aan ons om die ingewikkelde boodschap voor iedereen toegankelijk te maken. 

Doordat ik aan de communicatie van twee regelingen over natuurbescherming werk, zit ik heel dicht bij de mens. Ik probeer me heel erg in te leven in de lezer en me bezig te houden met hoe de communicatie over komt.

Meinte Dirksen
Contentspecialist

Mogelijkheden als startende communicatieprofessional

Voor goede mensen moet je goed zorgen. Daarom investeren we in talentvolle mensen. Je kunt je bij ons breed ontwikkelen. Dankzij jouw individuele keuzebudget kun je ook opleidingen volgen die je verder helpen in je ontwikkeling als professional. Die hoeven niet alleen te maken te hebben met communicatie. En we hebben natuurlijk een enorm netwerk binnen de Rijksoverheid waar jij gebruik van kunt maken.

Welke rol past bij jou?

Meer weten over werken als communicatieadviseur? Lees hier meer over deze rol. 
Wat een contentspecialist doet? Bekijk dan wat dit werk inhoudt.
Of over de rol van managementondersteuner? Bekijk dan deze functie.

Nieuwsgierig naar onze vacatures?

Bekijk dan al onze vacatures op werkenvoornederland.nl.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?