Analist bij RVO

Gepubliceerd op:
23 oktober 2023
Laatst gecontroleerd op:
4 april 2024

Ieder vraagstuk is uniek en daarom is ook het beste antwoord op die vraag uniek. Als analist schakel je met alle betrokkenen en zoek je naar de beste methodes om oplossingen in te richten. Zo help je Nederland groener, beter en toekomstbestendiger te worden.

Wat doet een analist bij RVO?

Een plan hebben is nog maar het begin. De zoektocht naar de best mogelijke uitvoering van zo’n plan is het echte werk. Dat is wat jij gaat doen. Je combineert input vanuit zo veel mogelijk hoeken en gebruikt jouw oplossingsgerichtheid in je zoektocht naar de best mogelijke oplossing. Als er bijvoorbeeld een nieuwe regeling wordt ingevoerd, is het aan jou om te zorgen dat die voor iedereen bereikbaar is. Hoe kom je aan de informatie die je nodig hebt? Hoe ga je die informatie vervolgens gebruiken en welke systemen ga je inrichten om alle aanvragers te helpen?


Bij vernieuwingsvraagstukken of wijzigingsverzoeken zoek jij de beste oplossingen voor alle betrokkenen. Je zit in een constant samenspel met de opdrachtgevers, mensen uit de uitvoering, de doelgroepen en de diverse technische collega’s van een project- of scrumteam. Je houdt dus nogal wat ballen in de lucht. Je zit als analist midden in het politieke krachtenveld aan tafel om Europees of rijksbeleid zo snel mogelijk te vertalen naar een project dat werkt voor Nederlandse ondernemers. 

Wij zijn een datagedreven organisatie. Slim, slagvaardig, innoverend in werkwijzen, met respect voor de spelregels.

Maarten Smorenburg
voormalig CIO, RVO

Waar draag je als analist aan bij?

Een goed voorbeeld van jouw bijdrage aan een beter Nederland is de nasleep van de grote overstromingen in Limburg en Noord-Brabant. RVO had de leiding in compenseren van de ondernemers die door het noodweer schade hadden. Analisten hebben daar een onmisbare rol in gespeeld. Want hoe zorg je dat iedereen zijn aanvraag voor compensatie snel bij ons kan neerleggen? Welke systemen hebben we nodig om alle informatie te verwerken? En hoe zorgen we dat alle aanvragen zo snel mogelijk gecontroleerd kunnen worden? Jij zoekt het antwoord op alle vragen en bedenkt er zelf vaak nog een paar vragen bij, zodat je een zo goed mogelijke oplossing kunt aandragen.

Ik doe mijn werk om de 'waarom'. Ik wil met mijn werk bijdragen aan een beter Nederland. Het mooie aan het analistenvak is dat het op heel veel manieren kan.

Jethro Wassen
Procesanalist, RVO

Wat maakt een goede analist?

Analytisch vermogen natuurlijk, maar verder zijn er (zoals altijd) vele wegen naar Rome. RVO heeft ruimte voor alle talenten. Ben jij iemand die stakeholders samen kan brengen en kan dienen als brug naar de ideale oplossing met je sociale vermogens en oplossingsgerichtheid? Of ben je juist die pure analist die patronen ziet in lange wetsvoorstellen? In beide gevallen hebben wij plek voor je. We vinden de ideale rol voor jouw talent, want dat is wat we doen bij RVO.

Zoals bij RVO aan werkgeluk wordt gewerkt, heb ik nog nooit meegemaakt. Er wordt echt gekeken naar jouw talenten.

Dirkjan Franzen
Procesanalist, RVO

Bekijk wat RVO jou te bieden heeft

Iets voor jou?

Wil jij aan de slag bij een maatschappelijke publieke dienstverlener, waar je met een sfeervol team impact kunt maken op maatschappelijke transities, resultaten kunt vieren en waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen? Grijp je kans!

Nieuwsgierig naar onze vacatures?

Bekijk dan al onze vacatures op werkenvoornederland.nl

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?