SEED Capital

Meer artikelen
Man achter 2 computerschermen

Het fonds Innovatiefonds MKB+ bouwt onder andere voort op bestaande succesvolle financieringsinstrumenten. Eén daarvan is de SEED Capital-regeling.

Met de SEED Capital-regeling ondersteunt het ministerie van Economische Zaken vooral technostarters en creatieve starters. Via deze regeling verstrekt het ministerie kapitaal aan investeringsfondsen die met risicokapitaal investeren in innovatieve ondernemers op technologisch en creatief gebied. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

SEED Capital schema

  • Ik wil een investeringsfonds opzetten

    Wilt u een investeringsfonds opzetten om met risicokapitaal te investeren in innovatieve ondernemers op technologisch en creatief gebied? Vraag dan een lening aan voor het opzetten van een SEED-fonds.
    De tender voor 2017 is geopend van 1 januari 2017 tot en met 31 maart 2017 en heeft een budget van in totaal € 30 miljoen. Het budget van de algemene tender bedraagt € 24 miljoen. Daarnaast is er een apart budget beschikbaar voor fondsen die specifiek investeren in e-health technostarters. Het budget van de e-health tender 2017 bedraagt € 6 miljoen.

  • Ik ben op zoek naar een investeerder
    Verschillende investeringsfondsen hebben nog budget. Kijk bij welke investeringsfondsen u een aanvraag kunt doen.

Denkt u na over het oprichten van een SEED-fonds? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft het proces van idee tot aanvraag voor u in 3 stappen opgedeeld.

De oogst van 10 jaar SEED Capital

Lees meer over wat er de afgelopen 10 jaar bereikt is met de SEED Capital regeling in het boek 'De oogst van 10 jaar SEED Capital'. U vindt de publicatie bij Downloads, onderaan de pagina.

De SEED Capital regeling is 1 van de pijlers van het Innovatiefonds MKB+.

Praktijkverhaal

iWelcome is internationaal productleider op het terrein van virtueel identiteits- en toegangsmanagement. Mede dankzij financiële ondersteuning van Newion, een investeringsfonds dat gebruik maakt van de SEED Capital-regeling. Lees het praktijkverhaal.

Regelgeving

Bekijk een overzicht van publicaties over de SEED-regeling in de Staatscourant op overheid.nl.

SEED regeling

 

Download:

Service menu right