FD1 - Gebruik een alternatief voor elektrische verwarming aan de binnenzijde van de glazen deur van een verticaal vriesmeubel

Laatst gecontroleerd op:
29 september 2023
Gepubliceerd op:
3 oktober 2023

Bij het openen van vriesmeubeldeuren komt warme lucht in het vriesmeubel. Het vocht in de warme lucht condenseert aan de binnenkant van het vriesmeubel. Bij een glazen deur is het beslaan van het glas ongewenst, omdat de klant de producten dan niet goed ziet.

In sommige vriesmeubels werd dit opgelost door met een elektrisch element de deur kort te verwarmen. De koeling moet vervolgens de geproduceerde warmte weer afvoeren. Door anti-condensfolie of een coating aan de binnenkant van de glazen deur te gebruiken is geen elektrische verwarming meer nodig. Hiermee bespaart u op het elektriciteitsverbruik van het koelmeubel en de koelinstallatie.

De anti-condensfolie is een dunne doorzichtige polyesterfilm waar door nanotechnologie het vocht zich verspreid en zo niet meer zichtbaar is.

Huidige situatie

Er is een verticaal vriesmeubel aanwezig waarbij gebruik wordt gemaakt van elektrische (rand)verwarming op de glazen deur voor het voorkomen van condensvorming.

Anticondensfolie

Herkenning

Er is geen folie of andere coating aanwezig op de ruiten van de glazen deuren. De deur is uitgerust met elektrische (rand)verwarming.

Uitvoering

Plaats folie op de glazen deuren en ontkoppel de elektrische verwarming van het vriesmeubel.

Doelmatig beheer en onderhoud

Controleer dat de ruitverwarming is uitgeschakeld nadat een folie of coating is aangebracht.

Economische randvoorwaarde

Zowel natuurlijk als zelfstandig moment: Het vriesmeubel is meer dan 1.800 uur per jaar in gebruik.

Technische randvoorwaarde

Niet van toepassing.

Direct uitvoerbaar (zelfstandig moment)

Ja

Bent u tevreden over deze pagina?