Registratieregels voor chippers van honden

Gepubliceerd op:
20 maart 2023
Laatst gecontroleerd op:
29 december 2023

Als chipper krijgt u te maken met registratieregels voor honden. U registreert bijvoorbeeld elke chip die u plaatst. Hiervoor heeft u een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) nodig van uw praktijk en van de houder van de hond.

Alleen chippers die in ons Chippersregister staan, mogen chippen. Wilt u zich bij ons registreren? Neem dan contact op. Wij sturen u dan het aanmeldformulier. U kunt zich alleen bij ons registeren als u bij KVK staat ingeschreven als beroeps-chipper.

Als u bij ons geregistreerd staat, kunt u chips krijgen van een goedgekeurde leverancier. De leverancier mag alleen chips sturen naar het praktijkadres dat in ons Chippersregister staat.

Registreer de chip in een aangewezen portaal

U registreert het nummer van elke chip die u in een hond heeft geplaatst. Dit doet u bij één van de door ons aangewezen portalen (websites). Deze registratie wordt automatisch aan ons doorgegeven. U hoeft dus niet meer zelf bij te houden bij welke hond u welke chip plaatst.

Voor deze registratie heeft u het UBN van de houder van de hond nodig. Heeft de houder geen UBN? Of wil hij deze niet aanvragen? Dan mag u de hond niet chippen.

Veelgestelde vragen

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?