App I&R dieren

Gepubliceerd op:
21 oktober 2014
Laatst gecontroleerd op:
15 maart 2024

Diergegevens opzoeken op de veemarkt of terwijl u in de stal bent? Of kijken of een hond een I&R registratie heeft? Dat kan met de app I&R dieren. Staan er 1 of meer signaleringen in het I&R-systeem, dan kunt u via de app een bericht ontvangen.

In het startscherm van de app I&R dieren ziet u 2 tabbladen: zoeken op diergegevens of op locatiegegevens (UBN). In het menu van de app kunt u zich onder Notificaties aanmelden om een bericht te ontvangen. U ontvangt een bericht als er 1 of meer signaleringen in het I&R-systeem staan. Bekijken van een signalering en het doorgeven of herstellen van een melding kan niet via de app.

Het is helaas tijdelijk niet mogelijk u aan te melden om berichten te ontvangen over signaleringen. Als dit wel weer kan dan leest u dat hier. Heeft u zich al aangemeld? Dan ontvangt u weer gewoon berichten over signaleringen. 

Zoeken op diergegevens

Zoekt u op diergegevens? Vul dan de diersoort, landcode en het levensnummer of chipnummer in. U ziet de openbare gegevens van het dier. Bijvoorbeeld de geboortedatum, de herkomst van het dier en de eventuele importdatum.

Bij een rund, schaap of geit ziet u ook of het dier geëxporteerd kan worden. Geldt er een maatregel, bijvoorbeeld een aan- en afvoerverbod, voor het dier? Dan wordt dit getoond.

Bij paardachtigen zoekt u op levensnummer of chipnummer. Voor paardachtigen ziet u ook de paspoort uitgevende instantie. Als een paardachtige niet geslacht mag worden voor menselijke consumptie, kunt u dit ook zien.

Bij honden zoekt u op chipnummer. Naast  het chipnummer ziet u ook het paspoortnummer. U ziet alleen de openbare gegevens die in I&R bekend zijn. Is de geboorte- of importmelding op een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) geplaatst? Dan ziet u het UBN van de melder. Anders staat er het UBN van het portaal waar de hond is geregistreerd.

Zoeken op locatiegegevens (UBN)

Vul het Uniek Bedrijfsnummer (UBN) in als u hiervoor kiest. Zoeken op postcode en huisnummer kan ook.

De gegevens die u ziet zijn beperkt. Om privacy redenen krijgt u alleen de woonplaats en bedrijfstype te zien als u een UBN invoert. Persoonsgegevens ziet u niet.

Vult u de postcode en het huisnummer in? Dan ziet u de UBN’s die daarop geregistreerd staan. Ook dan ziet u alleen de woonplaats en het bedrijfstype. De woonplaats staat op een kaart. Via de app kunt u doorgaan naar de navigatiemogelijkheden op uw eigen mobiele apparaat.

Bericht over signaleringen

Staan er 1 of meer signaleringen in het I&R-systeem? Dan kunt u via de app een bericht ontvangen op uw telefoon. U ontvangt een bericht als er sprake is van onjuiste of onvolledige meldingen. Aanmelden kan via Notificaties in het menu van de app. Wij vragen u eenmalig om uw identiteit te bevestigen met eHerkenning of DigiD. Aanmelden voor het ontvangen van een notificatie is alleen relevant voor de diersoorten rund, schaap en geit.

Bekijken van de signaleringen en het doorgeven en/of herstellen van een melding kan niet via de app. U kunt wel naar de plek waar de signaleringen staan en waar u meldingen kunt doorgeven en/of herstellen. Dit kan via Direct regelen in het menu van de app. Onder Instellingen geeft u uw voorkeur aan.

Geen bedrijfsgegevens en meldingen

U kunt via deze app niet inloggen om uw eigen bedrijfsgegevens te bekijken of te wijzigen. Het is via de app ook niet mogelijk om dieren aan- en af te melden. Dit is alleen mogelijk via Mijn RVO, het voice-responsesysteem of via een bedrijfsmanagementsysteem.

Download de app

Download de app I&R dieren in de App Store of via Google play.

In de App Store en de Play Store zoekt u op IenR Dieren of I&R. Gebruikt u een iPad? Vink dan bij de zoekopdracht Alleen iPhone aan.

Lees alles nog eens rustig na in de flyer. Hierin staan ook plaatjes om het u makkelijker te maken.

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?