Het nieuwe I&R Dieren

Gepubliceerd op:
15 november 2022
Laatst gecontroleerd op:
12 juli 2023

Houdt u runderen, schapen, geiten en paardachtigen? Dan geeft u meldingen door in het Identificatie- en Registratiesysteem (I&R). Dit kan via I&R Dieren op Mijn RVO. U registreert hierin ook de verblijfplaats van dieren, een Uniek Bedrijfsnummer (UBN). Vanaf 15 november 2022 ziet het I&R Dieren op Mijn RVO er anders uit.

Waarom een nieuw I&R Dieren?

De gebruikte software voor het I&R-systeem (de achterkant) moesten we vernieuwen. Van dat moment hebben we gebruik gemaakt om ook de voorkant een opfrisser te geven. We hebben een aantal gebruikers gevraagd om met ons mee te denken. En ook eerder ontvangen wensen en verbetertips hebben we meegenomen.

Na de eerste aanpassingen hebben een aantal relaties het nieuwe I&R Dieren gebruikt. Ook van hen hebben we een aantal wensen en verbeteringen ontvangen om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten. Deze hebben we meegenomen in het nieuwe I&R Dieren. 

Wat is anders

Het ziet er vooral anders uit. In het begin zal het wennen zijn. Om het voor u makkelijker te maken is direct melden via de stallijst nu ook mogelijk. Hieronder leest u meer over de veranderingen in het Menu, het Dashboard en de Stallijst. Om privacy redenen zijn de locatie-, relatie- en diergegevens in de schermvoorbeelden onleesbaar gemaakt.

Wat verandert niet

De gegevens die u in de verschillende meldingen moet invullen, zijn niet anders dan u gewend bent. Ook de regels voor wanneer u een melding moet doen veranderen niet.

Doet u nu meldingen via uw eigen bedrijfsmanagementsysteem (BMS) of Voice Respons Systeem (VRS)? Ook hierin verandert er niets.  

Hoe gaan we verder

De komende tijd werken we nog aan een aantal wensen en verbeteringen. U kunt voorlopig ook het ‘oude’ I&R Dieren nog gebruiken, zoals u gewend bent. We adviseren u wel om al zoveel mogelijk gebruik te maken van het nieuwe I&R Dieren. In het begin zal het wennen zijn.

Vanaf wanneer u alleen het nieuwe I&R Dieren kunt gebruiken is nu nog niet bekend. Op deze pagina houden we u op de hoogte.

Nieuwsgierig?

Bent u nieuwsgierig geworden? Of wilt u direct aan de slag? Dan kan. Klik op een van de knoppen hieronder. U komt dan op Mijn RVO. Kies onder Direct regelen in het nieuwe I&R Dieren voor Mijn I&R. Na inloggen komt u op het dashboard van de gekozen diersoort.

Doet u alleen als gemachtigde meldingen voor iemand anders? En heeft u zelf geen UBN? Dan kiest u na inloggen eerst het UBN waarvoor u meldingen wilt doen of gegevens wilt bekijken.

Veelgestelde vragen

Gebruikt u het nieuwe I&R Dieren en heeft u een vraag? Bekijk hier de antwoorden op de veelgestelde vragen. We werken deze pagina regelmatig bij.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?