Het nieuwe I&R Dieren

Laatst gecontroleerd op:
2 juli 2024
Gepubliceerd op:
15 november 2022

Houdt u runderen, schapen, geiten en paardachtigen? Dan geeft u meldingen door in het Identificatie- en Registratiesysteem (I&R). Dit kan via I&R Dieren op Mijn RVO. U registreert hierin ook de verblijfplaats van dieren, een Uniek Bedrijfsnummer (UBN). 

I&R Dieren op Mijn RVO is vernieuwd. Op 5 december 2023 is het ‘oude’ I&R Dieren gestopt. U gebruikt nu het nieuwe I&R Dieren op Mijn RVO.

Direct aan de slag?

Wilt u meteen in het nieuwe I&R Dieren aan de slag? Of bent u nieuwsgierig geworden? Klik dan op een van de knoppen hieronder. U komt dan op Mijn RVO. Kies onder Direct regelen in het nieuwe I&R Dieren voor Mijn I&R. Na inloggen komt u op het dashboard van de gekozen diersoort.

Doet u alleen als gemachtigde meldingen voor iemand anders? En heeft u zelf geen UBN? Dan kiest u na inloggen eerst het UBN waarvoor u meldingen wilt doen of gegevens wilt bekijken.

Een UBN aanvragen, wijzigen of beëindigen? Klik dan op Mijn UBN.

Waarom een nieuw I&R Dieren?

De gebruikte software voor het I&R-systeem (de achterkant) moesten we vernieuwen. Van dat moment hebben we gebruik gemaakt om ook de voorkant een opfrisser te geven. We hebben een aantal gebruikers gevraagd om met ons mee te denken. Eerder ontvangen wensen en verbetertips hebben we ook meegenomen in het nieuwe I&R Dieren.

Na de eerste aanpassingen hebben een aantal relaties het nieuwe I&R Dieren gebruikt. Ook van hen ontvingen we een aantal wensen en verbeteringen om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten. Deze hebben we meegenomen in het nieuwe I&R Dieren. 

Wat is anders

Het nieuwe I&R Dieren ziet er vooral anders uit. In het begin zal het wennen zijn. Om het voor u makkelijker te maken is direct melden via de stallijst nu ook mogelijk. Hieronder leest u meer over de veranderingen in het Menu, het Dashboard en de Stallijst. Om privacy redenen zijn de locatie-, relatie- en diergegevens in de schermvoorbeelden onleesbaar gemaakt.

Wat verandert niet

De gegevens die u in de verschillende meldingen moet invullen, zijn niet anders dan u gewend bent. Ook de regels voor wanneer u een melding moet doen veranderen niet.

Doet u nu meldingen via uw eigen bedrijfsmanagementsysteem (BMS) of Voice Respons Systeem (VRS)? Ook hierin verandert er niets.  

Hoe gaan we verder

De komende tijd werken we nog aan een aantal wensen en verbeteringen.  

Op 5 december 2023 is de ‘oude’ I&R Dieren op Mijn RVO gestopt. U gebruikt nu het nieuwe I&R Dieren.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het nieuwe I&R Dieren? Bekijk hier de antwoorden op de veelgestelde vragen. We werken deze pagina regelmatig bij.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur
Bent u tevreden over deze pagina?