Ontwikkelingssamenwerking

Is  uw organisatie een bedrijf, ngo, kennisinstelling of overheid? En wilt u met uw activiteiten duurzame groei stimuleren in ontwikkelingslanden of opkomende markten? Wij ondersteunen uw ambities met advies, financiering en het vinden van de juiste partners voor uw project.

Subsidies, regelingen en programma's

Accelerating Resilient Food Systems in Africa (ARFSA)

Wilt u bijdragen aan weerbare voedselsystemen in ontwikkelingslanden? Dan kunt u subsidie aanvragen voor uw partnerschap.

Impact Clusters (IC)

Deze subsidie is voor bedrijven die langetermijninvesteringen willen doen in de private sectoren van ontwikkelingslanden.

Sectorale samenwerkingsverbanden (SESAM)

Wilt u uw waardeketen verduurzamen? Door een samenwerking aan te gaan met andere organisaties pakt u samen risico's aan.

Netherlands-MENA Partnership - Shiraka

Shiraka ondersteunt duurzame democratische ontwikkeling in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

SEE Clean-Cooking (SEE-CC)

SEE-CC bevordert vraag en aanbod op de markt voor schone en betaalbare kookoplossingen.

Partners voor Water (PvW)

Wilt u meehelpen om internationale waterproblemen op te lossen? Onderzoek of uw idee haalbaar is.

Climate and Energy Response Facility (CERF)

CERF ondersteunt buitenlandse overheden bij de klimaattransitie.

Subsidie- en financieringswijzer

Staat waar u naar op zoek bent er niet tussen? Bekijk de subsidiewijzer voor meer mogelijkheden.

Ervaringen uit het veld

"Beheer van grondwater hoeft niet moeilijk te zijn. Soms gaat er teveel aandacht uit naar innovaties en ingewikkelde modellen. Mijn advies: maak het niet te ingewikkeld! Wees 'hands-on' en wees ter plaatse."

"Samen met scholen en lokale overheden zetten we een systeem op dat bijhoudt of kinderen naar school gaan. Ook werken we aan armoedebestrijding. Zo willen we een lokaal systeem achterlaten dat werkt.”

"Met ons businessmodel voor schone kooktoestellen ondersteunen we de lokale ondernemers én hun klanten op weg naar een groenere toekomst. Dit model van lokale ondernemers wérkt."

"Met onze lampensysteem op zonne-energie maken onze klanten per dag minder kosten dan ze nu kwijt zijn aan kaarsen of het opladen van hun telefoon."

Bent u tevreden over deze pagina?