Buitenlandnetwerk

Gepubliceerd op:
16 augustus 2021
Laatst gecontroleerd op:
3 mei 2022

Wilt u zakendoen in het buitenland en bent u op zoek naar informatie over buitenlandse markten? Zoekt u betrouwbare agenten of distributeurs? Of zoekt u partners om uw product verder te ontwikkelen?

Het wereldwijde buitenlandnetwerk kan u hierbij helpen. Verschillende overheidsnetwerken werken samen om startende en ervaren ondernemers en (kennis)instellingen te helpen met hun internationale ambities. Zowel met producten, diensten als technologieën.

Naar welk netwerk bent u op zoek?

Bij internationaal zakendoen is het soms handig om hulp ter plaatse te krijgen. Medewerkers op ambassades en consulaten informeren u graag over de lokale manier van zakendoen en de plaatselijke wetgeving. Maar ook over vakbeurzen, brancheorganisaties en andere instanties die u in het buitenland kunnen helpen.

Netherlands Business Support Offices zijn handelskantoren van de Nederlandse overheid in het buitenland. NBSO’s ondersteunen u op een praktische manier bij uw plannen in het buitenland. Bijvoorbeeld bij vragen over exporteren of een vestiging openen in het buitenland. Zoekt u marktinformatie of zakenpartners? Ook dan kunt u terecht bij de NBSO's.

Heeft u interesse in internationale ontwikkelingen en trends op het gebied van innovatie en Research & Development (R&D)? Zoekt u internationale R&D-contacten? Het Innovatie Attaché Netwerk signaleert kansen voor innovatie en R&D en helpt u bij het maken van innovatieve matches in het buitenland.

Europa

Als u zaken gaat doen in Europa, is er een netwerk waar u niet omheen kunt: het Enterprise Europe Network (EEN). Dit netwerk is door de Europese Commissie opgezet, speciaal om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie.

Bent u een startende of ervaren ondernemer in de agri & food sector en heeft u internationale ambities? Het Landbouw Attaché Netwerk (LAN) ondersteunt u wereldwijd. Met het vinden van de juiste marktinformatie en zakenpartners om succesvol zaken te doen in het buitenland.

De Regional Business Developers helpen Nederlandse bedrijven en instellingen in Latijns-Amerika, de Golfstaten en de Nordics (Scandinavië en de Baltische staten). Wat kunnen zij doen om u te laten profiteren van kansen op het gebied van handel, investeringen en Research & Development (R&D)?

Wilt u hulp bij het kiezen van het juiste netwerk?

Het buitenlandnetwerk kan u informeren en ondersteunen bij internationaal zakendoen, investeringen, onderzoek en samenwerking.

Bent u tevreden over deze pagina?