Buitenlandnetwerk

Laatst gecontroleerd op:
16 november 2022
Gepubliceerd op:
16 augustus 2021

Wilt u zakendoen in het buitenland en bent u op zoek naar informatie over buitenlandse markten? Zoekt u betrouwbare agenten of distributeurs? Of zoekt u partners om uw product verder te ontwikkelen? Het wereldwijde buitenlandnetwerk kan u hierbij helpen. Verschillende overheidsnetwerken werken samen om startende en ervaren ondernemers en (kennis)instellingen te helpen met hun internationale ambities. Zowel met producten, diensten als technologieën.

Naar welk netwerk bent u op zoek?

Bij internationaal zakendoen is het soms handig om hulp ter plaatse te krijgen. Medewerkers op ambassades en consulaten informeren u graag over de lokale manier van zakendoen en de plaatselijke wetgeving. Maar ook over vakbeurzen, brancheorganisaties en andere instanties die u in het buitenland kunnen helpen.

Bent u een startende of ervaren ondernemer in de agri & foodsector en heeft u internationale ambities? Het LNV Attaché Netwerk (LAN) ondersteunt u wereldwijd. Met het vinden van de juiste marktinformatie en zakenpartners, om succesvol zaken te doen in het buitenland.

Netherlands Business Support Offices zijn handelskantoren van de Nederlandse overheid in het buitenland. NBSO's ondersteunen u op een praktische manier bij uw plannen in het buitenland. Bijvoorbeeld bij vragen over exporteren of een vestiging openen in het buitenland. Zoekt u marktinformatie of zakenpartners? Ook dan kunt u terecht bij de NBSO's.

Heeft u interesse in internationale ontwikkelingen en trends op het gebied van innovatie en Research & Development (R&D)? Zoekt u internationale R&D-contacten? Het Innovatie Attaché Netwerk signaleert kansen voor innovatie en R&D en helpt u bij het maken van innovatieve matches in het buitenland.

Europa

Als u zaken gaat doen in Europa, is er een netwerk waar u niet omheen kunt: het Enterprise Europe Network (EEN). Dit netwerk is door de Europese Commissie opgezet, speciaal om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie.

De Regional Business Developers helpen Nederlandse bedrijven en instellingen in Latijns-Amerika, de Golfstaten en de Nordics (Scandinavië en de Baltische staten). Wat kunnen zij doen om u te laten profiteren van kansen op het gebied van handel, investeringen en Research & Development (R&D)?

Wilt u hulp bij het kiezen van het juiste netwerk?

Het buitenlandnetwerk kan u informeren en ondersteunen bij internationaal zakendoen, investeringen, onderzoek en samenwerking.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?