Netherlands Business Support Offices (NBSO's)

Gepubliceerd op:
11 februari 2019
Laatst gecontroleerd op:
14 juli 2020

Netherlands Business Support Offices zijn handelskantoren van de Nederlandse overheid in het buitenland. NBSO’s ondersteunen u op een praktische manier bij uw plannen in het buitenland. Wilt u bijvoorbeeld exporteren of een onderneming vestigen in het buitenland? Zoekt u marktinformatie of zakenpartners? De NBSO’s helpen u daarbij.

NBSO's zijn gevestigd in kansrijke regio’s, waar geen ambassade of consulaat is. Ze maken deel uit van het economisch buitenlandnetwerk en zetten zich in om de handel en investeringen te bevorderen in de regio waar ze gevestigd zijn.

Wat kunnen NBSO’s voor u betekenen?

Een NBSO helpt u op verschillende manieren. Denk aan het vinden van vertegenwoordigers, samenwerkingspartners, marktinformatie en informatie over lokale wet- en regelgeving. Een NBSO wijst u de weg naar beurzen, relevante instellingen en bedrijven in uw sector.

NBSO’s hebben een uitgebreid netwerk opgebouwd. Naast contacten met lokale overheden en brancheorganisaties hebben ze ook connecties met het lokale bedrijfsleven. Zij weten wat er speelt in de regio, spreken de taal en kunnen u informeren over de lokale cultuur.

Contact met de NBSO's

In onderstaande landen zijn NBSO-kantoren gevestigd. Hier staan een Nederlandse Chief Representative en een lokale Deputy Representative voor u klaar. Neem contact met hen op:

Is er geen NBSO-locatie in het land van uw keuze, maar wilt u wel hulp bij het vinden van zakenpartners of marktinformatie? Neem dan contact op met RVO.nl.

Kansen

NBSO's signaleren kansen in veelbelovende (deel)sectoren in hun regio en land. Informatie hierover leest u in actuele kansrapporten op de website InternationaalOndernemen.nl. Filter op sector, land en/of bron.

Evenementen, missies en beurzen

Tijdens vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en oriënteren op de markt van uw keuze. De Nederlandse overheid organiseert regelmatig seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen.

In de evenementenkalender vindt u alle door RVO verzorgde (digitale) evenementen terug, op datum.
In de Agenda Internationaal Ondernemen kunt u een selectie maken van (digitale) evenementen of handelsmissies op land, onderwerp en sector.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van NBSO-activiteiten? Abonneer u op de NBSO Highlight nieuwsbrief (zoek op NBSO) door te e-mailen naar nbso@rvo.nl met daarin uw:

  • naam
  • naam van uw bedrijf of organisatie
  • e-mailadres

Of volg de NBSO's op:

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?