RSS

Gepubliceerd op:
10 april 2022

Wilt u altijd direct en automatisch het laatste RVO.nl-nieuws op uw vakgebied ontvangen? Abonneer u dan op onze RSS-feeds.

Kopieer een van de volgende feeds naar uw feedreader: 

In deze handleiding doen wij een aantal suggesties hoe u de RSS-feeds van RVO.nl kunt binnenhalen.

Wat is RSS?

Op internet staat veel informatie over wat RSS precies inhoudt. Hieronder een aantal artikelen:

Abonneer u op de RSS-feed van RVO.nl

Ga naar www.rvo.nl/rss. Op deze pagina kunt u zelf uw feed samenstellen. Zo kunt u heel gericht de informatie naar u toe halen.

Afhankelijk van uw browser ziet u na de samenstelling van de RSS-feed een scherm met daarin mogelijkheden om dit in Livebladwijzers of Outlook te verwerken, zie afbeelding hieronder. Dit geldt alleen voor de browsers Firefox en Chrome.

Voor Internet Explorer is het aan te raden na het samenstellen van de feed, de betreffende URL in de adresbalk te kopiëren en te gebruiken binnen de RSS-reader waar u gebruik van maakt. Maakt u nog geen gebruik van een RSS-reader, dan kunt u deze gratis downloaden.

RSS-reader

U kunt de feeds binnenhalen met een RSS-reader. Momenteel is Feedly het meest gebruikte middel om RSS-feeds te verzamelen en te lezen. Maar u kunt het ook regelen via de ingebouwde feedreader van uw internetbrowser. Hieronder staan de meest gebruikte RSS-readers. De link gaat naar uitleg hoe u zich kunt abonneren op een RSS-feed.

Bent u tevreden over deze pagina?