Contact met NBSO Duitsland

Laatst gecontroleerd op:
13 januari 2023
Gepubliceerd op:
26 maart 2019

NBSO's, Netherlands Business Support Offices, zijn handelskantoren van de Nederlandse overheid in het buitenland. Een NBSO helpt u bij het vinden van vertegenwoordigers, samenwerkingspartners, marktinformatie en informatie over lokale wet- en regelgeving.

Op een Netherlands Business Support Office (NBSO) staan een Nederlandse Chief Representative en een lokale Deputy Representative voor uw klaar. Hieronder vindt u de contactmogelijkheden voor de NBSO's in Frankfurt, Hamburg en Stuttgart:

NBSO Frankfurt

Brüsseler Str. 1-3 
60327 Frankfurt am Main
T: +49 69 46 99 49 75 / +49 176 1244 3322
E: nbso-fra@minbuza.nl
Linkedin
Twitter

Chief Representative

Mevr. Amélie Speckenbach
M: +49 176 12 44 33 22
E: amelie.speckenbach@minbuza.nl

Deputy Representative

Dhr. Kai P. Mittelmann
T: +49 176 12 44 33 11
E: kai.mittelmann@minbuza.nl

Meer over NBSO Frankfurt

NBSO Frankfurt richt zich in samenwerking met het consulaat-generaal in Düsseldorf op onder meer de chemiesector in Zuid-West Duitsland. Hierbij ligt de focus op duurzaamheid, digitalisering en logistiek. In samenwerking met de afdeling Economie en handel van de ambassade in Berlijn ondersteunt NBSO Frankfurt ondernemers die actief zijn op het gebied van digitale en innovatieve financiële dienstverlening.

Deelstaat Hessen is met een handelsvolume van € 9,4 miljard (2019) de op 4 na belangrijkste Duitse handelspartner voor Nederland. De chemische industrie levert een grote bijdrage aan dit handelsvolume. Hessen heeft daarnaast een sterke dienstensector, met name op het gebied van financiën. Met de rivieren Rijn en Main, een grote vrachtluchthaven en verschillende distributiecentra, is Hessen een belangrijk internationaal logistiek knooppunt.

Wilt u meer weten over de deelstaat Hessen? Download dan het onderstaande factsheet, gemaakt door de NBSO Frankfurt.

NBSO Hamburg

c/o EuropaKontor (6. OG Europapassage)
Ballindamm 39
20095 Hamburg
E: nbso-hamburg@minbuza.nl
Linkedin
Twitter

Chief Representative

Mevr. Patricia van der Werf
M: +49 17 612 44 33 44
E: patricia-vander.werf@minbuza.nl

Deputy Representative

Dhr. Wiet van der Linden
M: +49 17 676 73 65 46
E : w-vander.linden@minbuza.nl

Meer over NBSO Hamburg 

NBSO Hamburg richt zich op de Noord-Duitse markt. De focus ligt op de metropoolregio Hamburg - Duitslands grootste zeehaven - en regio's in de deelstaten Sleeswijk-Holstein, Nedersaksen en Bremen.

Belangrijke sectoren zijn scheepvaart, logistiek, lucht- en ruimtevaart en duurzame energie. De Duitse kust wordt gezien als een kansrijk gebied voor windenergie en – in het verlengde hiervan – grootschalige energieopslag. Belangrijke onderwerpen zijn onder meer duurzame stedenbouw en ruimtelijke ontwikkeling, milieuvriendelijke scheepvaart en luchtvaart. Verder is er aandacht voor innovatieve thema's als zelfrijdende auto's en hergebruik van afval.

NBSO Stuttgart

C/O ecos work spaces Stuttgart
Königstrasse 80
D 70173 Stuttgart
E: info@nbso-stuttgart.de
Linkedin

Chief Representative

Mevr. Agaath Hulzebos
T: +49 15 901 81 98 12
E: hulzebos@nbso-stuttgart.de

Deputy Representative

Mevr. Mirjam Mulder
T: +49 15 758 16 99 84
E: mulder@nbso-stuttgart.de

Mevr. Kim Beets
T: +49 17 646 51 93 84
E: beets@nbso-stuttgart.de

Meer over NBSO Stuttgart 

NBSO Stuttgart richt zich specifiek op gezondheidszorg. Hierbij staan centraal: medische technologie, e-health (ofwel digitale zorg) en verzorging. In Zuid-West Duitsland is de 'Gesundheitswirtschaft' een belangrijke sector. In de deelstaat is daardoor veel kennis en ervaring op dit gebied, net als in Nederland. 

Andere belangrijke thema's zijn fietsinfrastructuur, machinebouw en vrouwelijk ondernemerschap. Baden-Württemberg beschikt over een sterk en divers midden- en kleinbedrijf (mkb). In de deelstaat ligt het grootste industriegebied van Duitsland. Baden-Württemberg is thuisbasis voor onder meer softwaregigant SAP, bouwstoffenleverancier HeidelbergCement, fabrikant van luxe auto's Porsche, en technologie- en industrieconcern Robert Bosch GmbH.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?