Toegankelijkheid website RVO

Gepubliceerd op:
3 oktober 2017
Laatst gecontroleerd op:
31 maart 2023

RVO wil dat iedereen onze websites en apps kan gebruiken. Daarom werken we continu aan het verbeteren van de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid.

Wat is een toegankelijke website of app?

Een toegankelijke website of app is voor iedereen goed te gebruiken. Overheidssites moeten voldoen aan toegankelijkheidseisen. Ook moeten overheidssites verantwoordelijkheid afleggen in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring. Dit staat in het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid.

Op de website Digitoegankelijk.nl vindt u meer informatie over digitale toegankelijkheid.

Onze aanpak

Wij zorgen voor een goede toegankelijkheid door diverse maatregelen binnen de (dagelijkse) processen:

  • Toegankelijkheid is onderdeel van alle stappen in ons ontwerp-, bouw- en redactionele proces van de websites en apps.
  • Onafhankelijke deskundigen testen (onderdelen van) de websites en apps regelmatig op toegankelijkheid. Zij onderzoeken functioneel-technische en redactionele onderdelen. Gevonden problemen lossen wij op.
  • Onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen die toe waar nodig.

Overzicht toegankelijkheidsverklaringen

Wij hebben toegankelijkheidsverklaringen van alle websites en apps waarvoor wij verantwoordelijk zijn. Deze vindt u in het Register van toegankelijkheidsverklaringen. U kunt daar per website de status bekijken. RVO is ook terug te vinden in het Dashboard DigiToegankelijk.

Vragen, opmerkingen of problemen?

Heeft u vragen, tips of opmerkingen? Of blijkt een van onze websites of apps niet goed toegankelijk? Stuur dan een e-mail naar toegankelijkheid@rvo.nl. Vermeld in uw e-mail om welke website of app het gaat.

Bent u tevreden over deze pagina?