Persoonlijk advies voor zakendoen in het buitenland

Gepubliceerd op:
9 februari 2022

Heeft u vragen over zakendoen in het buitenland? Onze klantadviseurs helpen u graag met persoonlijk advies. Het maakt niet uit of u een startende exporteur bent of dat u al ervaring over de grens heeft opgedaan. Lees op deze pagina hoe de klantadviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) u op weg kunnen helpen.

Wat kunnen onze klantadviseurs voor u betekenen?

Onze adviseurs staan voor u klaar als u op zoek bent naar nieuwe markten, specifieke informatie over producteisen of wet- en regelgeving. Maar zij kunnen u ook informeren over de laatste trends en lokale verschillen binnen het land. Of bij de keuze welke verkoopkanalen het meest interessant zijn. Bent u op zoek naar een buitenlandse zakenpartner of naar (subsidie)financiering? Ook dan kunt u terecht bij onze adviseurs. 

Tijdens een persoonlijk gesprek kunt u uw vragen voorleggen. Op basis van uw situatie bekijkt uw adviseur welke stappen u verder helpen. Neem contact met ons op.

Bel ons

T: 088 042 42 42 (op werkdagen van 8:30 – 17:00 uur)

U krijgt een keuzemenu te horen. Kies optie 3 en daarna 3 voor vragen over internationaal ondernemen.

  • Heeft u een algemene vraag? Dan helpen we u direct verder.
  • Heeft u een specifieke vraag? Dan neemt een klantadviseur binnen 3 werkdagen contact met u op.

E-mail ons

Vul ons contactformulier in. U hoort binnen 3 werkdagen van ons.

"We zijn er voor ondernemers voor, tijdens en na hun marktintroductie in het land van keuze."

Lees het praktijkverhaal van Quooker: hoe zij gestart zijn met export naar Italië.

Kristina van der Veer
Coördinator klantadviseur

Diensten waarmee we u op weg kunnen helpen

U wilt uw product of dienst in het buitenland op de markt brengen. En u heeft ook al een idee in welk land u dit wilt gaan doen. Alleen hoe weet u zeker dat er daar een markt is voor uw product of dienst? Of dat uw buitenlandse investering kans van slagen heeft? Met een marktverkenning krijgt u hier meer inzicht in vóórdat u de stap maakt.

U wilt de stap naar het buitenland maken. Dat staat al vast. Maar in welk land gaat u ondernemen? Dat weet u nog niet. Een landenvergelijking van RVO kan u daarbij helpen.

Heeft u concrete plannen om internationaal zaken te doen en zoekt u hiervoor zakenpartners? Met 'Zakenpartnersupport Op Maat' gaan wij samen met u op zoek naar geschikte partijen.

Aan welke regels moet u denken bij internationaal zakendoen? Waar vindt u financiële en praktische ondersteuning voor uw exportplannen? En hoe vindt u zakenpartners in het buitenland? De Exportwijzer helpt u als ondernemer met uw internationale ambities.

Bent u tevreden over deze pagina?