Enterprise Europe Network (EEN)

Laatst gecontroleerd op:
12 maart 2024
Gepubliceerd op:
20 juni 2010

Als u zaken gaat doen in Europa, is er een netwerk waar u niet omheen kunt: het Enterprise Europe Network (EEN). Dit netwerk is door de Europese Commissie opgezet, speciaal om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie.

EEN bestaat uit meer dan 600 organisaties die actief zijn in ruim 60 landen. Deze organisaties vinden snel partners en informatie voor u, dankzij intensieve onderlinge contacten.

EEN bestaat 15 jaar! Lees meer over 15 jaar EEN in het nieuwsbericht op eennl.eu. 

Welke diensten biedt het netwerk?

De adviseurs van EEN helpen u met:

Financiering

Het programma Horizon Europe biedt kansen voor organisaties en ondernemers actief met onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw activiteiten te financieren. EEN adviseert en informeert over financieringen en het vinden van partners voor het vormen van consortia. Interreg en Eurostars zijn subsidies die ook interessant voor u kunnen zijn.

Voor wie is het netwerk?

EEN is er voor ondernemers. Daarnaast kunnen de volgende organisaties bij het netwerk terecht:

  • onderzoeksinstituten;
  • universiteiten;
  • technologiecentra;
  • instellingen voor bedrijfs-en innovatieontwikkeling.

Europese wet- en regelgeving

EEN heeft expertise op het gebied van wet- en regelgeving, met name als het gaat om CE-markering en zakendoen in de Europese Unie. Ook zijn de adviseurs van EEN uw aanspreekpunt voor opmerkingen of klachten over EU-wetgeving, die succesvol opereren op de Europese markt in de weg staat. Zij kijken samen met u naar de mogelijke impact van Europese regels voor uw bedrijf en geven klachten rechtstreeks door aan de Europese Commissie.

Supply Chain Resilience Platform

Het Supply Chain Resilience Platform (SCR Platform) biedt uw bedrijf verschillende mogelijkheden voor ondersteuning bij problemen in uw toeleveringsketen. Problemen die u kunt ervaren door economische, ecologische en sociale uitdagingen. Zoals de oorlog in Oekraïne, de sancties op Rusland die hierop volgen of de nasleep van de coronapandemie. U kunt uw bedrijf gratis aanmelden.

Lees meer over het SCR Platform

Inspiratie opdoen?

Benieuwd naar verhalen en ervaringen van ondernemers? Lees dan de EEN-praktijkverhalen op onze website of op de EEN-website. Of bekijk de video's:

Videoverslag EEN FashionMatch ModeFabriek Amsterdam

EEN op de EEN FashionMatch ModeFabriek Amsterdam

Tijdens de EEN FashionMatch in de ModeFabriek Amsterdam was het EEN netwerk aanwezig met matchmakingsessies voor ondernemers. Bekijk het verslag.

Peers4Growth - EEN

EEN helpt innovatieve start-ups met Peers4Growth workshop

EEN biedt workshops voor innovatieve bedrijven om hen te helpen veerkrachtiger te worden. In deze Peers4Growth workshop leren bedrijven van elkaar.

EEN ondersteunt bedrijven met internationaal circulair ondernemen

Internationaal circulair ondernemen

Bekijk hoe EEN bedrijven in de textielsector ondersteunt met internationaal ondernemen richting een circulaire economie. De reportage is gemaakt tijdens de Circular Textile Days. 

RanMarine & Berky - partnerschap via Enterprise Europe Network

Verzamelen van drijvend afval

Zowel het Nederlandse bedrijf RanMarine als het Duitse Berky produceren boten die drijvend afval verzamelen, bijvoorbeeld plastic maar ook biomassa. EEN hielp hen een strategisch partnerschap te creëren, waardoor ze hun product-portfolio konden uitbreiden en samen hun schepen kunnen verkopen. EEN hielp hen ook met netwerken en het vinden van subsidies.

Biologische muesli

De Halm produceert biologische muesli. Met dank aan het internationale netwerk van EEN gaan de producten sinds 2019 ook naar Denemarken.

Modieuze en duurzame wetsuits

Familiebedrijf WALLIEN ontwerpt en verkoopt modieuze en duurzame wetsuits. Olivier en Madeleine Wallien vertellen hoe EEN hen heeft geholpen bij het vinden van een buitenlandse producent.Familiebedrijf WALLIEN ontwerpt en verkoopt modieuze en duurzame wetsuits. Olivier en Madeleine Wallien vertellen hoe EEN hen heeft geholpen bij het vinden van een buitenlandse producent.

App voor patiënten voor omgaan met vermoeidheid

Tired of Cancer ontwikkelde met ondersteuning van EEN de app 'Untire' die patiënten helpt om te gaan met vermoeidheid.

Bekijk de video over Untire op YouTube

Enterprise Europe Network (EEN) op de Free from Food Expo

EEN op de Free from Food Expo

Tijdens de Free from Food Expo op 22 november 2022 was het EEN netwerk aanwezig met Matchmakingsessies voor ondernemers. Bekijk het verslag.

Meer informatie

Een overzicht van alle netwerkpartners en aanvullende informatie vindt u op de website van het Enterprise Europe Network.

Meer weten? Neem contact met ons via info@enterpriseeuropenetwork.nl.

In samenwerking met:
Bent u tevreden over deze pagina?