Enterprise Europe Network (EEN)

Gepubliceerd op:
20 juni 2010
Laatst gecontroleerd op:
24 maart 2023

Als u zaken gaat doen in Europa, is er een netwerk waar u niet omheen kunt: het Enterprise Europe Network (EEN). Dit netwerk is door de Europese Commissie opgezet, speciaal om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie.

EEN bestaat uit meer dan 600 organisaties die actief zijn in ruim 60 landen. Deze organisaties vinden snel partners en informatie voor u, dankzij intensieve onderlinge contacten.

EEN bestaat 15 jaar! Lees meer over 15 jaar EEN in het nieuwsbericht op eennl.eu. 

Welke diensten biedt het netwerk?

De adviseurs van EEN helpen u met:

Voor wie is het netwerk?

EEN is er voor ondernemers. Daarnaast kunnen de volgende organisaties bij het netwerk terecht:

  • onderzoeksinstituten;
  • universiteiten;
  • technologiecentra;
  • instellingen voor bedrijfs-en innovatieontwikkeling.

Europese wet- en regelgeving

EEN heeft expertise op het gebied van wet- en regelgeving, met name als het gaat om CE-markering en zakendoen in de Europese Unie. Ook zijn de adviseurs van EEN uw aanspreekpunt voor opmerkingen of klachten over EU-wetgeving, die succesvol opereren op de Europese markt in de weg staat. Zij kijken samen met u naar de mogelijke impact van Europese regels voor uw bedrijf en geven klachten rechtstreeks door aan de Europese Commissie.

Financiering

Het programma Horizon Europe biedt kansen voor organisaties en ondernemers actief met onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw activiteiten te financieren. EEN adviseert en informeert over financieringen en het vinden van partners voor het vormen van consortia. Interreg en Eurostars zijn subsidies die ook interessant voor u kunnen zijn.

Supply Chain Resilience Platform

Het Supply Chain Resilience Platform (SCR Platform) biedt uw bedrijf verschillende mogelijkheden voor ondersteuning bij problemen in uw toeleveringsketen. Problemen die u kunt ervaren door economische, ecologische en sociale uitdagingen. Zoals de oorlog in Oekraïne, de sancties op Rusland die hierop volgen of de nasleep van de coronapandemie.

U kunt uw bedrijf gratis aanmelden. Lees meer over het SCR Platform.

Inspiratie opdoen?

Benieuwd naar verhalen en ervaringen van ondernemers? Lees dan de EEN-praktijkverhalen op onze website of op de EEN-website.

Of bekijk de video's:

  • Tired of Cancer ontwikkelde met ondersteuning vanuit EEN Untire, een app die patiënten helpt om te gaan met vermoeidheid. Bekijk een video over Untire.
  • De Halm produceert biologische muesli. Met dank aan het internationale netwerk van EEN gaan de producten sinds 2019 ook naar Denemarken.
  • Familiebedrijf WALLIEN ontwerpt en verkoopt modieuze en duurzame wetsuits. Olivier en Madeleine Wallien vertellen hoe EEN hen heeft geholpen bij het vinden van een buitenlandse producent.
Enterprise Europe Network (EEN) op de Free from Food Expo

Enterprise Europe Network op de Free from Food Expo

Tijdens de Free from Food Expo op 22 november 2022 was het EEN netwerk aanwezig met Matchmakingsessies voor ondernemers. Bekijk het verslag.

Meer informatie

Een overzicht van alle netwerkpartners en aanvullende informatie vindt u op de website van het Enterprise Europe Network.

Meer weten? Neem contact met ons via info@enterpriseeuropenetwork.nl.

In samenwerking met:
Bent u tevreden over deze pagina?