Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Innowwide

Gepubliceerd op:
25 juli 2022
Laatst gecontroleerd op:
17 oktober 2023

Bent u een innovatieve mkb'er en heeft u internationale ambities? U kunt met Innowwide subsidie krijgen om te onderzoeken of internationale markten rijp zijn voor uw producten, diensten en R&D.

Hoogte subsidie en looptijd

Startdatum:
dinsdag 25 juli 2023
Einddatum:
dinsdag 17 oktober 2023
€ 60.000
Totaal budget:
€ 4.200.000

Wat is Innowwide?

Met dit programma wil de Europese Commissie (EC) innovatieve Nederlandse mkb’ers stimuleren om hun producten en diensten te internationaliseren. Innowwide financiert marktonderzoek en voorbereidend werk voor R&D projecten in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië of Oceanië. Hierbij moet sprake zijn van samenwerking met lokale partners.

Dit programma loopt van 2022-2027 en heeft naar verwachting jaarlijkse oproepen (calls).

Oproep

De 2call is geopend van 25 juli 2023 tot en met 17 oktober 2023. Binnen deze 2call zijn alle thema’s toegestaan. Ook is er geen specifieke geografische focus.

Budget

Naar schatting zal over de totale periode van 2022-2027 € 24.000.000,- subsidie verleend worden. Dit staat gelijk aan 400 projecten.

Voor de 2call is € 4.200.000,- beschikbaar om in totaal 70 projecten te financieren. De subsidie is een vast bedrag van € 60.000,- per project.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten uw bedrijf en uw project aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U bent een mkb'er volgens de definitie van de EU. Bent u hier niet zeker van? Doe dan de mkb-toets.
  • U mag per bedrijf 1 aanvraag indienen.
  • Uw maximale projectduur is 6 maanden.
  • Uw bedrijf is geregistreerd in 1 van de volgende landen of regio’s: een EU-lidstaat, IJsland, Israël, Noorwegen of Turkije.
  • Uw project richt zich op markten in 1 van de volgende continenten: Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië of Oceanië.
  • U voert het project samen met een lokale partner uit.
  • Uw project is alleen bedoeld voor civiele toepassingen.

Aanvragen

U kunt op dit moment geen aanvraag indienen. De deadline voor het indienen voor de 2e call was 17 oktober 2023, 14:00 uur. 

Het Innowwide-programma wordt uitgevoerd door het Eureka Secretariaat. Deze subsidie heeft alleen een internationaal gedeelte. Er wordt geen nationale cofinanciering uitgegeven.

Meer informatie over de documenten die u nodig heeft en hoe u kunt aanvragen vindt u na openstelling op de website van het Eureka Network.

Voortgang en afronding

Uw project mag maximaal 6 maanden duren. Na afloop stuurt u een eindrapportage naar het Eureka Secretariaat in Brussel. Op deze pagina vindt u binnenkort een format voor de eindrapportage.

Team IRIS helpt u op weg

Internationale samenwerking kan lastig zijn. Team IRIS van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) helpt u graag op weg. Heeft u bijvoorbeeld vragen over Innowwide of uw projectidee? Neem dan contact op met de adviseur voor deze Innowwide-oproep via teamiris@rvo.nl.

Europees Partnerschap

Innowwide maakt onderdeel uit van het Europese Partnerschap voor het Innovatieve mkb. Het partnerschap is een cofinanciering met de Europese Unie via Horizon Europe.
 

In opdracht van:
Bent u tevreden over deze pagina?