EU-regelingen Akker- en tuinbouw

Gepubliceerd op:
30 juni 2014
Laatst gecontroleerd op:
4 augustus 2022

Als u akker- en tuinbouwproducten invoert in de Europese Unie (EU) vanuit een niet-EU-land, dan moet u invoeraangifte doen bij de douane. Daarnaast heeft u soms een invoercertificaat nodig.

Certificaatplicht

Akker- en tuinbouwgewassen en afgeleiden daarvan zijn belangrijk voor het handelsverkeer naar de Europese Unie (EU). Daarom heeft de EU met een groot aantal landen handelsakkoorden afgesloten voor de invoer van deze producten. Bij sommige producten heeft u bij invoer altijd een invoercertificaat nodig. Ook als u niet gebruikt maakt van een tariefcontingent. Er is een certificaatplicht bij invoer uit landen buiten de EU, voor:

Invoer binnen tariefcontingenten

U kunt ook akker- en tuinbouwproducten invoeren binnen een tariefcontingent. Vaak met een verlaagde invoerheffing of een 0-tarief. Moet u voor dit contingent bij RVO aanvragen? Dan heeft u altijd een invoercertificaat nodig. Wij beheren tariefcontingenten voor:

Blijf op de hoogte

U kunt zich gratis abonneren op e-mailberichten en RSS-feeds over invoercontingenten.

RSS-feed verandert

De RSS-feed verandert. Vanaf nu kiest u zelf van welke sector u op de hoogte wilt blijven. Had u de RSS-feed Marktordening al toegevoegd aan uw RSS-reader? Deze werkt niet meer. U voegt opnieuw feeds toe. Kies voor de sector die u interessant vindt:

Heeft u nog geen RSS-reader en wilt u hier meer over weten? Lees meer informatie op RSS.

Aanmelden voor e-mails over contingenten

Vanaf nu kunt u zich aanmelden voor e-mails over in- en uitvoercontingenten. U geeft zelf aan in welke sector(en) u interesse heeft. Wij versturen deze e-mail elke maand minimaal één keer. Geef uw voorkeuren nu door.

Vragen over EU-regelingen Akkerbouw?

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?