EU-regelingen Akker- en tuinbouw

Gepubliceerd op:
30 juni 2014
Laatst gecontroleerd op:
13 december 2021

Als u akker- en tuinbouwproducten invoert in de Europese Unie (EU) vanuit een niet-EU-land, dan moet u invoeraangifte doen bij de douane. Daarnaast heeft u soms een invoercertificaat nodig.

Certificaatplicht

Akker- en tuinbouwgewassen en afgeleiden daarvan zijn belangrijk voor het handelsverkeer naar de Europese Unie (EU). Daarom heeft de EU met een groot aantal landen handelsakkoorden afgesloten voor de invoer van deze producten. Bij sommige producten heeft u bij invoer altijd een invoercertificaat nodig. Ook als u niet gebruikt maakt van een tariefcontingent. Er is een certificaatplicht bij invoer uit landen buiten de EU, voor:

Invoer binnen tariefcontingenten

U kunt ook akker- en tuinbouwproducten invoeren binnen een tariefcontingent. Vaak met een verlaagde invoerheffing of een 0-tarief. Moet u voor dit contingent bij RVO aanvragen? Dan heeft u altijd een invoercertificaat nodig. Wij beheren tariefcontingenten voor:

RSS-nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meldt u zich dan aan voor de RSS-nieuwsvoorziening van RVO. Hoe doet u dat?

Kopieer een van de volgende feeds naar uw feedreader: 

Vragen over EU-regelingen Akkerbouw?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Europese Unie (gefinancierd door)
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?