Invoer ethylalcohol

Gepubliceerd op:
9 april 2019
Laatst gecontroleerd op:
27 september 2021

Wilt u ethylalcohol invoeren uit een land buiten de Europese Unie? Dan moet u invoeraangifte doen bij de Douane en u betaalt een invoerheffing. Bovendien heeft u een invoercertificaat nodig. Bent u in Nederland gevestigd, dan kunt u dat bij ons aanvragen.

Certificaatplicht

In onderstaande tabel ziet u de GN-codes en de omschrijving van de producten waarvoor een invoercertificaat verplicht is.

Omschrijvingen GN-codes

GN-code              Omschrijving                                                                                                                                   
ex 2207 10 00 Ethylalcohol, niet gedenatureerd, met een alcoholvolumegehalte van 80% vol. of meer, verkregen uit in bijlage I bij het Verdrag vermelde landbouwproducten.
ex 2207 20 00 Ethylalcohol en gedistilleerde dranken, gedenatureerd, ongeacht het gehalte, verkregen uit in bijlage I bij het Verdrag vermelde landbouwproducten.
ex 2208 90 91 Ethylalcohol, niet gedenatureerd, met een alcoholvolumepercentage van minder dan 80% vol, verkregen uit in bijlage I bij het Verdrag vermelde landbouwproducten
ex 2208 90 99 Ethylalcohol, niet gedenatureerd, met een alcoholvolumepercentage van minder dan 80% vol, verkregen uit in bijlage I bij het Verdrag vermelde landbouwproducten

 

De certificaatplicht geldt voor hoeveelheden vanaf 100 hectoliter.

Certificaten zijn geldig tot aan het einde van de 4e maand volgend op de maand van afgifte van het certificaat.

Aanvragen

U kunt elke werkdag een invoercertificaat bij ons aanvragen. Dit kan digitaal. Als u dat doet vóór 13:00 uur, dan nemen wij uw aanvraag dezelfde dag nog in behandeling.

Zekerheid

Tegelijk met het indienen van uw aanvraag moet u ook een zekerheid stellen. De zekerheid bedraagt € 1 per hectoliter. U leest hier meer over op de pagina Zekerheid.

Vragen over invoer van ethylalcohol?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?