Invoercertificaat rundvlees aanvragen

Gepubliceerd op:
19 februari 2021
Laatst gecontroleerd op:
18 mei 2022

Wilt u gebruikmaken van de Regeling runderen en rundvlees? Dan heeft u een invoercertificaat nodig. Dit kunt u bij ons aanvragen. 

Kijk eerst of u aan de voorwaarden voldoet op de pagina Invoer rundvlees.

Wanneer en hoeveel aanvragen

In het overzicht Invoercontingenten in de rundersector (pdf) vindt u alle runderregelingen die wij uitvoeren, met de aanvraagperiodes en de hoeveelheden per regeling.

Tijdens de aanvraagperiode kunt u op elke werkdag aanvragen. Doet u uw aanvraag voor 13:00 uur? Dan nemen wij uw aanvraag dezelfde dag nog in behandeling.

Hoe aanvragen

U kunt uw aanvraag digitaal doen op mijn.rvo.nl. Zorg ervoor dat u TAN-codes heeft om uw aanvraag te bevestigen. Houd bij het aanvragen rekening met het volgende:

  • Om in te loggen op mijn.rvo.nl heeft u eHerkenning niveau 2+ of hoger nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eHerkenning aan. Houd rekening met minimaal 3 werkdagen verwerkingstijd.
  • Voor het ondertekenen van uw aanvraag heeft u een TAN-code nodig. Zorg dat u alvast een aantal codes op voorraad heeft. Deze vraagt u aan op mijn.rvo.nl. Ga daarvoor naar de pagina Machtigingen en TAN-codes en kijk onder het kopje mijn.rvo.nl.
  • U kunt ook iemand anders machtigen om de aanvraag voor u te doen. Vraag daarvoor een machtigingsformulier bij ons aan en stuur dat ondertekend retour. Wilt u namens meerdere bedrijven in één keer alle machtigingen regelen? Neem ook dan contact met ons op via teaminenuitvoer@rvo.nl.
  • U kunt voor uw aanvraag het beste de webbrowser Mozilla Firefox, versie 52.6.0 of hoger gebruiken.
  • Heeft u een pop-upblokkering aanstaan? Schakel deze dan uit, want het formulier opent in een pop-upvenster. Bekijk de instructievideo om te zien hoe u de pop-upblokkering uitschakelt.
  • Bent u eenmaal ingelogd met eHerkenning? Houd er dan rekening mee dat u automatisch wordt uitgelogd als u de site 15 minuten niet heeft gebruikt.
  • Gebruik bij het invullen van de aanvraag de quick reference guides op mijn.rvo.nl.

Bijlagen bij uw aanvraag

Met uw aanvraag stuurt u, bij uw 1e aanvraag binnen een contingentjaar, de volgende bijlagen mee:

  • een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel;
  • voor de regeling GATT en Rundvlees uit Oekraïne: bewijsmateriaal waaruit blijkt dat u de juiste GN-codes heeft ingevoerd die vallen onder deze regeling.

Zekerheid stellen

Tegelijk met uw aanvraag voor een invoercertificaat stelt u ook een zekerheid. Dit doet u met een contante storting of een bankgarantie. De hoogte van de zekerheid verschilt per regeling. In het overzicht Invoercontingenten in de rundersector (pdf) vindt u de hoogte van de zekerheid per regeling.

Stelt u de zekerheid door een bankgarantie? Maak dan gebruik van het model bankgarantie op de pagina Zekerheid. Daar vindt u ook meer informatie over zekerheden.

Na uw aanvraag

Wat er na uw aanvraag gebeurt, leest u op de pagina Invoer rundvlees.

Vragen over rundvlees invoeren?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?