Invoercertificaat rundvlees aanvragen

Gepubliceerd op:
19 februari 2021
Laatst gecontroleerd op:
18 mei 2022

Wilt u gebruikmaken van de Regeling runderen en rundvlees? Dan heeft u een invoercertificaat nodig. Dit kunt u bij ons aanvragen. 

Kijk eerst of u aan de voorwaarden voldoet op de pagina Invoer rundvlees.

Wanneer en hoeveel aanvragen

In het overzicht Invoercontingenten in de rundersector (pdf) vindt u alle runderregelingen die wij uitvoeren, met de aanvraagperiodes en de hoeveelheden per regeling.

Tijdens de aanvraagperiode kunt u op elke werkdag aanvragen. Doet u uw aanvraag voor 13:00 uur? Dan nemen wij uw aanvraag dezelfde dag nog in behandeling.

Hoe aanvragen

U kunt uw aanvraag digitaal doen op mijn.rvo.nl. Zorg ervoor dat u TAN-codes heeft om uw aanvraag te bevestigen. Houd bij het aanvragen rekening met het volgende:

 • Om in te loggen op mijn.rvo.nl heeft u eHerkenning niveau 2+ of hoger nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eHerkenning aan. Houd rekening met minimaal 3 werkdagen verwerkingstijd.
 • Voor het ondertekenen van uw aanvraag heeft u een TAN-code nodig. Zorg dat u alvast een aantal codes op voorraad heeft. Deze vraagt u aan op mijn.rvo.nl. Ga daarvoor naar de pagina Machtigingen en TAN-codes en kijk onder het kopje mijn.rvo.nl.
 • U kunt ook iemand anders machtigen om de aanvraag voor u te doen. Vraag daarvoor een machtigingsformulier bij ons aan en stuur dat ondertekend retour. Wilt u namens meerdere bedrijven in één keer alle machtigingen regelen? Neem ook dan contact met ons op via teaminenuitvoer@rvo.nl.
 • U kunt voor uw aanvraag het beste de webbrowser Mozilla Firefox, versie 52.6.0 of hoger gebruiken.
 • Heeft u een pop-upblokkering aanstaan? Schakel deze dan uit, want het formulier opent in een pop-upvenster. Bekijk de instructievideo om te zien hoe u de pop-upblokkering uitschakelt.
 • Bent u eenmaal ingelogd met eHerkenning? Houd er dan rekening mee dat u automatisch wordt uitgelogd als u de site 15 minuten niet heeft gebruikt.
 • Gebruik bij het invullen van de aanvraag de quick reference guides op mijn.rvo.nl.

Bijlagen bij uw aanvraag

Bij de eerste aanvraag binnen een contingentjaar stuurt u deze bijlagen mee:

 • een recent uittreksel van KVK
 • bewijs van handel, als dit nodig is
 • echtheidscertificaat, als dit nodig is
 • voor de regeling GATT en Rundvlees uit Oekraïne: bewijsmateriaal waaruit blijkt dat u de juiste GN-codes heeft ingevoerd die vallen onder deze regeling.

Voor uw aanvraag kunt u de handleiding Quick Reference Guide gebruiken. 

Zekerheid stellen

Tegelijk met uw aanvraag voor een invoercertificaat stelt u ook een zekerheid. Dit doet u met een contante storting of een bankgarantie. De hoogte van de zekerheid verschilt per regeling. In het overzicht Invoercontingenten in de rundersector (pdf) vindt u de hoogte van de zekerheid per regeling.

Stelt u de zekerheid door een bankgarantie? Maak dan gebruik van het model bankgarantie op de pagina Zekerheid. Daar vindt u ook meer informatie over zekerheden.

Na uw aanvraag

Wat er na uw aanvraag gebeurt, leest u op de pagina Invoer rundvlees.

Vragen over rundvlees invoeren?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
 • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?