Invoercertificaat varkensvlees aanvragen

Gepubliceerd op:
5 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
7 oktober 2020

Wilt u gebruikmaken van de invoerregeling varkensvlees uit diverse landen, varkensvlees uit Oekraïne of varkensvlees uit Canada? Dan heeft u een invoercertificaat nodig. Dit kunt u digitaal bij ons aanvragen.

Kijk eerst of u aan de voorwaarden voldoet op de pagina Invoer varkensvlees.

Wanneer aanvragen?

U kunt maandelijks aanvragen, behalve in december. U dient uw aanvraag in tijdens de eerste 7 dagen van elke maand. Voor certificaten die geldig zijn vanaf 1 januari, vraagt u aan van 23 tot en met 30 november.

Invoer uit Canada

Voor de invoerregeling varkensvlees uit Canada kunnen uitsluitend importeurs aanvragen indienen. Dit kan in de eerste 7 dagen van november, februari, mei en augustus. Is de beschikbare hoeveelheid per kwartaal niet volledig benut? Dan kunt u ook certificaten aanvragen in de eerste 7 dagen van de daaropvolgende maand, en eventueel de maand daaropvolgend. Bij deze aanvragen mogen ook verwerkers van varkensvlees aan de regeling deelnemen. In december kunt u niet aanvragen voor deze regeling. Van de beschikbare jaarhoeveelheid wordt ieder kwartaal 25% beschikbaar gesteld.

Voert u producten in uit Canada onder contingent 09.4282? Dan rekenen we het productgewicht dat op de aangifte staat om naar equivalent geslacht gewicht dat in de aanvraag en op het certificaat staat vermeld. Dit doen we met de omrekeningsfactoren.

Hoe aanvragen?

U vraagt het invoercertificaat aan op mijn.rvo.nl. Houd daarbij rekening met het volgende:

 • Om in te loggen op mijn.rvo.nl heeft u eHerkenning niveau 2+ of hoger nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eHerkenning aan. Houd rekening met minimaal 3 werkdagen verwerkingstijd.
 • U kunt ook iemand anders machtigen om de aanvraag voor u te doen. Vraag daarvoor een machtigingsformulier bij ons aan en stuur dat ondertekend retour. Wilt u namens meerdere bedrijven in één keer alle machtigingen regelen? Neem ook dan contact met ons op via teaminenuitvoer@rvo.nl.
 • U kunt voor uw aanvraag het beste de webbrowser Mozilla Firefox, versie 52.6.0 of hoger gebruiken.
 • Heeft u een pop-upblokkering aanstaan? Schakel deze dan uit, want het formulier opent in een pop-upvenster. Bekijk de instructievideo om te zien hoe u de pop-upblokkering uitschakelt.
 • Bent u eenmaal ingelogd met eHerkenning? Houd er dan rekening mee dat u automatisch wordt uitgelogd als u de site 15 minuten niet heeft gebruikt.
 • Gebruik bij het invullen van de aanvraag de handleiding Quick Reference Guide.
 • Aan het einde van de aanvraag verklaart u dat u akkoord gaat met de voorwaarden. En dat u het formulier naar waarheid heeft ingevuld. 

Zekerheid stellen

Tegelijk met uw aanvraag voor een invoercertificaat stelt u ook een zekerheid. De hoogte van de zekerheid per contingent is:

 • 09.4038 (varkensvlees uit alle landen, behalve het Verenigd Koninkrijk), € 20 per 100 kg
 • 09.4270 (varkensvlees uit Oekraïne), € 50 per 100 kg
 • 09.4271 (varkensvlees uit Oekraïne), € 50 per 100 kg
 • 09.4282 (varkensvlees uit Canada), € 6,50 per 100 kg

Stelt u de zekerheid door een bankgarantie? Gebruik dan het bestand 'Model Bankgarantie', dat u downloadt via de pagina Zekerheid. Op deze pagina vindt u ook meer informatie over zekerheden.

Na uw aanvraag

U leest wat er na uw aanvraag gebeurt op de pagina Invoer varkensvlees.

In opdracht van:
 • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?