Marktrapport Chili: kansen in landbouwsector en slimme watertechnologie

Gepubliceerd op:
3 oktober 2023

Hoe ziet de landbouwsector in Chili eruit en welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven met slimme watertechnologie? Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Agrifood industry in Chile. Study on its functioning and development opportunities'. Vraag het rapport via het formulier op deze pagina aan. 

Rapport 'Agrifood industry in Chile. Study on its functioning and development opportunities'

In 2022 is een onderzoek uitgevoerd naar slimme watertechnologie in de landbouwsector in Chili, in opdracht van RVO en de Nederlandse ambassade in Santiago. In het rapport krijgt u een overzicht van de huidige Chileense landbouwsector, welke kansen er liggen en hoe u daarop kunt inspelen.

Achtergrond van de landbouwsector in Chili

De Chileense landbouwsector is grootverbruiker van water in het land, met bijna 70% van het waterverbruik. En dat terwijl het land al 15 jaar lijdt onder een enorme droogte.

De grote landbouwbedrijven hebben al slimme technologieën om hun watervoetafdruk te verlagen. Maar er zijn veel kleine producenten zonder toegang tot de kennis, producten en diensten om hun bedrijf te verduurzamen en hun watervoetafdruk te verlagen. Daarvoor heeft deze groep toegang nodig tot smart en digitale oplossingen. Die zijn in verhouding betaalbaar en leveren snel resultaat op. Maar door het gebrek aan financiële hulpmiddelen en de bereikbaarheid in het algemeen, is het niet makkelijk om de kleine producenten te bereiken.

Kansen voor Nederlandse bedrijven in Chili

Het rapport kijkt naar verschillende landbouwsectoren en digitale watertechnologieën. Daarnaast is er veel behoefte aan kennissystemen voor irrigatie en bodemgesteldheid.

Er zijn kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven op de volgende terreinen:

  • slimme irrigatiesystemen;
  • landbouwmanagement; 
  • kennisdeling over klimaat en intelligente systemen;
  • gebruik van satellietdata om betere inzichten te krijgen en betere beslissingen te nemen;
  • kennis en informatie over grond, gewassen en hulpbronnen (zoals water, elektriciteit, pesticiden en meststoffen).

Vraag direct gratis het rapport aan

Het marktrapport gaat uitgebreid in op de kansen in de Chileense landbouwsector, slimme watertechnologie en hoe u de markt kunt benaderen. U ontvangt het marktrapport direct in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?