Zakendoen in Ethiopië: hulp van de Nederlandse ambassade

Gepubliceerd op:
9 maart 2021
Laatst gecontroleerd op:
25 augustus 2023

Als u al succesvol zakendoet in Ethiopië, kan het zijn dat u toch ergens tegenaan loopt. Of een zetje in de juiste richting nodig heeft. Dan is het handig om hulp ter plaatse te krijgen. De ambassade in Addis Abeba staat voor u klaar.

Bij wie kunt u terecht in Ethiopië?

De Nederlandse ambassade in Addis Abeba is de spil in het Nederlands economisch netwerk in Ethiopië. De ambassade heeft een groot lokaal netwerk en specialistische kennis over de Ethiopische markt.

Volg de ambassade op social media.

Neem contact op

De economische afdeling van de ambassade in Addis Abeba wil u graag helpen met uw vragen.

Stuur uw handelsvragen (het liefst Engelstalig) naar add-ea@minbuza.nl.

Contact met de landbouwraad

De landbouwafdeling vormt een verbinding tussen Nederlandse en Ethiopische bedrijven. Daarnaast ondersteunt de afdeling het Nederlandse bedrijfsleven in de agribusiness en voedselsector in Ethiopië.

Lees het interview met Mees Brouwer, landbouwraad in Addis Abeba.

Neem contact op

Bekijk de contactgegevens op de website van de landbouwraad in Addis Abeba.

Zoek support bij het netwerken

De Nederlandse ambassade en het buitenlandnetwerk helpen u graag met uw exportplannen. Zij denken graag mee bij het zoeken naar geschikte zakenpartners.

Bezoek evenementen over zakendoen

Benieuwd of er een evenement of handelsmissie voor Ethiopië op de agenda staat?

Let op: het kan gebeuren dat er geen evenementen of missies gepland zijn. In dat geval kunt u niet filteren op Ethiopië.

Bekijk evenementen voor Ethiopië

Wat zijn de zakelijke kansen voor uw sector in Ethiopië? Bekijk sectorrapporten die zijn opgesteld in opdracht van de ambassade in Addis Abeba.

Heeft u vragen die niet over ondernemen gaan? U vindt op Nederlandwereldwijd.nl meer contactgegevens van de Nederlandse ambassade.

Zoekt u Engelstalige informatie over Nederland voor uw Ethiopische contacten? Op Netherlands and You vindt u meer over zakendoen met Nederland.

Zakendoen in Afrika is een grote uitdaging; dat weet iedere ondernemer die er interesse in heeft. Maar zakendoen in Afrika kan ondernemers ook veel opleveren, zowel financieel als persoonlijk.

Bekijk de 7 tips van 3 RVO-specialisten over zakendoen in Afrika.

Hulp nodig bij uw zaken in Ethiopië?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?