Ethiopië: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
9 maart 2021
Laatst gecontroleerd op:
10 maart 2021

Als u zakendoet in het buitenland, heeft u als ondernemer weleens hulp nodig van experts ter plaatse. In Addis Abeba staat de ambassade voor u klaar. Bij de ambassade werken ook specialisten op het gebied van landbouw.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Ethiopië altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kunt doen.

Kent u de wegen in Ethiopië al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Dan kan het ambassadenetwerk u helpen.

Ambassade in Addis Abeba

De Nederlandse Ambassade in Ethiopië ligt in een weelderige tuin aan de westelijke rand van Addis Abeba. Het is ontworpen door de Nederlandse architecten Dick van Gameren en Bjarne Mastenbroek en in 2006 gebouwd in samenwerking met lokale bouwers. Het ontwerp geeft een beeld van de Ethiopische cultuur en heeft ook hier en daar elementen van de Nederlandse cultuur. Lees meer over het gebouw van de ambassade op onze Engelstalige site Netherlands and You.

Addis Abeba is een van de grootste steden in Afrika, met meer dan 5 miljoen inwoners. Het is ook het centrum van de Ethiopische handel en een belangrijk handelscentrum in Oost-Afrika. Het economische netwerk en de landbouwraad van Ethiopië bevinden zich in deze ambassade.

Heeft u andere vragen en wilt u contact opnemen met de ambassade in Addis Abeba? Bekijk dan de contactinformatie op de website Nederland Wereldwijd.

Wat heeft het ambassadenetwerk in Ethiopië u te bieden?

Het ambassadenetwerk in Ethiopië biedt u onder andere:

  • informatie over kansrijke sectoren en over Ethiopië in het algemeen;
  • antwoorden op maat op uw (handels)vragen;
  • hulp bij het vinden van betrouwbare handelspartners in uw vakgebied;
  • de organisatie van handelsmissies naar/vanuit Ethiopië;
  • nuttige links naar Ethiopische instellingen.

Benieuwd of er een evenement of handelsmissie op de agenda staat? Bekijk het overzicht van handelsmissies en evenementen voor Ethiopië. Let op: het kan gebeuren dat er geen evenementen of missies gepland zijn. In dat geval kunt u niet filteren op Ethiopië.

Advies op maat nodig?

Dan wil de economische afdeling van de ambassade in Addis Abeba u graag helpen met uw vragen.

Old Airport Zone
Kifle Ketema
Lideta Kebele 02/03
P.O. Box 1241
Addis Abeba
E: add-ea@minbuza.nl
T: +2 511 1317 0360 (maandag tot en met donderdag 8.00 - 17.00 en vrijdag 8.00 - 14.00 uur bereikbaar)

Landbouwteam Addis Abeba

De landbouwraad is ook gevestigd in Addis Abeba.

Landbouw is een grote sector van de Ethiopische economie. De landbouwraad wil zich er richten op de sectoren tuinbouw, zuivel en pluimvee. Een belangrijk punt van ontwikkeling in de Ethiopische landbouw is agrologistiek. Daar liggen veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Lees er alles over op de website van Agroberichten Ethiopië.

Meer kansen in de agrosector zien? Bekijk dan de informatie op de pagina Zakelijke kansen in Ethiopië.

Het Landbouwteam: stimuleren van samenwerking en export

De landbouwafdeling vormt een verbinding tussen Nederlandse en Ethiopische bedrijven. Daarnaast ondersteunt de afdeling het Nederlandse bedrijfsleven in de agribusiness en voedselsector in Ethiopië.

Wilt u meer weten over de landbouwraad? Lees het interview met de landbouwraad. Wilt u het hele team leren kennen? Bekijk dan de algemene informatie op de website van Agroberichtenbuitenland.

Hoe kom ik in contact met de Landbouwraad?

E: ADD-LNV@minbuza.nl
T: +2 519 1120 2541
W: Agroberichten Ethiopië
Volg de Landbouwraad op Facebook of Twitter

Hulp nodig bij uw zaken in Ethiopië?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?