Wederopbouw Oekraïne: financiering en steun

Laatst gecontroleerd op:
9 april 2024
Gepubliceerd op:
29 januari 2024

Lukt het u niet om financiering of een verzekering te krijgen voor uw zakelijke project of investering in Oekraïne? De Nederlandse overheid kan u hierbij helpen. Ook andere vormen van steun zijn mogelijk. Bekijk wat we voor u kunnen doen.

Subsidies

Voor Nederlandse zakelijke projecten of investeringen die meehelpen bij de wederopbouw van Oekraïne zijn er subsidies. U vraagt hiermee geld aan voor specifieke doelen. Maar er zijn ook andere manieren waarop we u kunnen steunen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het vormen van een samenwerkingscluster met andere bedrijven. In onze Subsidie- en financieringswijzer vindt u een overzicht van wat wij bieden:

Bekijk de subsidies

Exportkredietverzekering

Ondernemen in een land in oorlog brengt risico's met zich mee. Tegelijkertijd is het hard nodig dat Nederlandse bedrijven zakendoen in Oekraïne, om het land te helpen met de wederopbouw.

De Nederlandse overheid trekt daarom € 60 miljoen uit om Nederlandse bedrijven te helpen met exportkredietverzekeringen. Met dit bedrag kan tot € 120 miljoen aan exporttransacties worden verzekerd. De exportkredietverzekeringen voor Oekraïne dekken investeringen en transacties die niet worden opgevangen door commerciële verzekeraars. Lees er meer over in dit nieuwsbericht van Atradius Dutch State Business.

Wilt u de exportkredietverzekering aanvragen of meer informatie ontvangen? Neem direct contact op met uitvoerder Atradius Dutch State Business.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?