Contact met de Nederlandse ambassade in Polen

Gepubliceerd op:
20 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
10 augustus 2022

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De Nederlandse ambassade in Polen (Warschau) staat klaar voor u als ondernemer. Bij de ambassade zitten ook specialisten op het gebied van landbouw.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Polen altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kan doen.

Kent u de wegen in Polen al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Dan kan de Nederlandse ambassade in Polen u verder helpen.

Ambassade in Warschau

U vindt de Nederlandse ambassade in Polen aan de Kawalerii-straat in Warschau, aan de rand van het prachtige Łazienki-park. Een groenrijke omgeving waarin veel Poolse geschiedenis en kunst te bewonderen is. Bekijk het bezoekadres van de ambassade op de website Netherlands and You.

Voor uw ondernemersvragen heeft de ambassade 2 afdelingen: de economische afdeling en het landbouwteam. Lees hieronder wat zij voor u kunnen doen en hoe u direct contact opneemt.

Economische afdeling

De economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Warschau, Polen behandelt al uw zakelijke vragen. Het maakt niet uit in welke sector u geïnteresseerd bent, het team zal proberen u verder op weg te helpen.

Het kan gaan om praktische informatie, introductie bij organisaties of bedrijven, meedenken of (afhankelijk van uw situatie) meehelpen als u tegen problemen aanloopt, of het samen organiseren van (digitale of fysieke) bijeenkomsten. Het economische team van de Nederlandse ambassade in Warschau kent de Poolse cultuur goed. Zij kunnen u de weg wijzen naar relevante spelers in de publieke en private sector.

Focus op duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen krijgt extra aandacht van de Nederlandse ambassade in Polen. Op basis van de eigen beleidsprioriteiten en commerciële kansen geeft de economische afdeling prioriteit aan 5 gebieden:

 1. Energietransitie, in het bijzonder windenergie op zee.
 2. Water, in het bijzonder binnenvaart en waterbeheer.
 3. Duurzaam transport, inclusief logistiek, multimodaal transport en duurzame mobiliteit.
 4. Circulaire economie, met in 2022 extra aandacht voor duurzame stadsontwikkeling.
 5. Landbouw, waarvoor de ambassade een speciaal team heeft. Hun contactgegevens vindt u hieronder.

Op deze 5 terreinen zet de ambassade zich extra in. Denk aan initiatieven die het Nederlands bedrijfsleven beter op de kaart zetten, specifieke kennis opbouwen en beschikbaar maken, en een netwerk uitbreiden, onderhouden en inzetten.

Bent u geïnteresseerd in het mede-organiseren van een evenement op één van deze 5 gebieden? Bijvoorbeeld om uw dienst of product onder de aandacht te brengen, of om een Poolse sector beter te leren kennen? Dan horen wij het graag.

Neem contact op

T: +48 22 559 12 38
E: war-ea@minbuza.nl
Facebook: @nlembassypl
Twitter: @NLinPoland
LinkedIn: @NLinPoland

Het team

Dhr. Sanne Kaasjager, Afdelingshoofd
T: +48 22 559 12 30
E: sanne.kaasjager@minbuza.nl

Dhr. Frank van de Pieterman, Plaatsvervangend afdelingshoofd
Mevr. Jolanta Kosicka, Handelsadviseur
Mevr. Daria Idsardi, Handelsadviseur
Mevr. Dorota van den Bercken, Handelsadviseur
Mevr. Anna Słomińska, Administratieve medewerker

Economische expertise

De medewerkers zijn gespecialiseerd in specifieke economische thema's, waaronder:

 • transport, infrastructuur en elektrisch vervoer;
 • chemische industrie;
 • fast-moving consumer goods (FMCG);
 • creatieve sector, waaronder architectuur, meubels en textiel;
 • circulaire economie, milieu, water en energie;
 • medische sector;
 • zware industrie.

Landbouwteam

De Nederlandse ambassade in Polen heeft een speciale landbouwafdeling. U kunt bij hen aankloppen voor vragen over de landbouw of de voedselindustrie. Het maakt niet uit in welk deel van de landbouwketen u actief bent, dit team helpt u graag bij uw internationale plannen.

Verder komt het landbouwteam op voor de Nederlandse agrarische belangen in Polen. Het zet zich in voor meer en betere samenwerking tussen Polen en Nederland. Hiervoor gebruiken ze hun brede netwerk van organisaties.

Neem contact op

T: +48 22 559 12 38
E: war-lnv@minbuza.nl
W: Agroberichten Buitenland: Polen
Twitter: @AgriWarschau

Het team

Mevr. Carolien Spaans, Landbouwraad
Dhr. Olaf Horbańczuk, Senior landbouwassistent
Mevr. Agnieszka Murawska, Junior landbouwassistente

Bent u tevreden over deze pagina?