Hulp van de ambassade in Roemenië

Laatst gecontroleerd op:
5 december 2023
Gepubliceerd op:
24 september 2020

Als u in Roemenië bent voor zaken, kunt u extra hulp krijgen van de experts van de Nederlandse ambassade in Boekarest. Zij adviseren over exportkansen en investeringsmogelijkheden. Het team kan u verwijzen naar mogelijke zakenpartners en organiseert bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten.   

Het ambassadenetwerk staat voor u klaar

Maak kennis met de ambassade

Doet u zaken in  Roemenië? De Nederlandse ambassade in Boekarest  en en de honorair consuls in Cluj-Napoca, Timișoara en Constanța staan voor u klaar. Bij de ambassade zitten ook specialisten op het gebied van landbouw. De handeladviseurs in Boekarest adviseren u over:

  • wetgeving en procedures
  • exportkansen
  • investeringsmogelijkheden en marktinformatie


Volg de ambassade op social media:

Contact met de ambassade

U vindt de Nederlandse ambassade in Boekarest op de Bulevardul Dimitrie Pompeiu.

Contact economische afdeling
T: +40 212 086 030
E: bkr-ea@minbuza.nl 

Landbouwteam
U kunt bij de landbouwafdeling in Boekarest aankloppen voor vragen over de landbouw of de voedselindustrie in Roemenië. Meer informatie en contactgegevens vindt u op de website Agroberichten Buitenland. Bekijk ook het interview met LNV-raad Sophie Neve.

Contact landbouwteam
Contactgegevens Boekarest (Roemenië):
E: bkr-lnv@minbuza.nl
T: +40 212 086 051/2

 

Evenementen en handelsmissies

Deelname aan een handelsmissie staat open voor alle ondernemers uit Nederland. Zowel grote als kleine bedrijven kunnen mee. Ook als kleine of startende ondernemer kunt u profiteren van de vele voordelen van een handelsmissie.

Deelname aan een handelsmissie levert in korte tijd veel voordelen op: potentiële zakenpartners, een internationaal netwerk, marktkansen, een grotere naamsbekendheid. En wanneer bewindspersonen en diplomaten meegaan openen zij deuren die anders gesloten blijven.

Kijk of er voor Roemenië evenementen op de planning staan: Overzicht handelsmissies

Handige netwerken

Dutch Romanian Network
Zoekt u hulp van ervaren ondernemers? Deze non-profitorganisatie heeft een groot eigen netwerk.

Netherlands Romanian Chamber of Commerce
Deze organisatie helpt de Nederlands-Roemeense ondernemersgemeenschap en heeft nauw contact met de Nederlandse ambassade

Zakelijke kansen

Roemenië biedt veel zakelijke kansen in de bloemensector en de gezondheidszorg. Ook op andere gebieden zijn er mogelijkheden. Hier leest u welke sectoren kansrijk zijn.

Kansrijke sectoren in Roemenië

Algemene contactgegevens ambassade

 Heeft u vragen die niet over ondernemen gaan? U vindt op nederlandwereldwijd.nl meer contactgegevens van de Nederlandse ambassade. Als u in Roemenië woont kunt u ook een afspraak maken voor bijvoorbeeld het aanvragen of ophalen van uw paspoort. De ambassade is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

T: +40 212 08 60 30
Let op: Als u vanuit Nederland belt, bel dan met +31 247 247 247

F: +40 212 30 76 20

Engelstalige informatie over Nederland

Zoekt u Engelstalige informatie over Nederland voor uw Roemeense contacten? Op netherlandsandyou.nl vindt u Engelstalige informatie over zakendoen met Nederland.

Do's-and-don'ts

Bij het zakendoen in Roemenië moet u rekening houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in de do's-and-don'ts, tips en tricks. De ambassade in Boekarest draagt bij aan deze pagina.

Do's en don'ts in Roemenië.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?