Roemenië: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
25 september 2020
Laatst gecontroleerd op:
30 september 2020

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De ambassade in Boekarest en de honorair consuls in Cluj-Napoca, Timișoara en Constanța staan klaar voor u als ondernemer. Bij de ambassade zitten ook specialisten op het gebied van landbouw.

Kent u de wegen in Roemenië al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Het ambassadenetwerk helpt u dan.

Ambassade

U vindt de Nederlandse ambassade op de Bulevardul Dimitrie Pompeiu, vlakbij metrostation Pipera. De ambassade biedt hulp bij lokale procedures, het omgaan met taal- en cultuurbarrières en het vinden van kansen en zakenpartners. U vindt het bezoekadres en algemene contactgegevens op de website Netherlands and You.

Economische afdeling

De medewerkers van de Nederlandse ambassade in Boekarest bieden met hun economische expertise ondersteuning voor elke sector. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, bestaat er binnen de economische afdeling een sectorverdeling. Het gaat om 3 clusters:

  • energie, IT, telecom, transport, maritieme onderwerpen;
  • water, circulaire economie, gezondheidszorg;
  • smart cities, budgetbeheer.

Contactgegevens

T: +40 212 086 030
E: bkr-ea@minbuza.nl

Landbouwteam

U kunt bij de landbouwafdeling in Boekarest aankloppen voor vragen over de landbouw of de voedselindustrie in Roemenië. Of u zich nu bezighoudt met uitgangsmateriaal, landbouwproducten, techniek, dienstverlening, handel of afzet, dit team helpt u graag bij uw internationale plannen. Meer informatie en contactgegevens vindt u op de website Agroberichten Buitenland. Bekijk ook het interview met LNV-raad Arie Veldhuizen.

Consulaten

In Roemenië heeft Nederland alleen honorair consulaten. U vindt ze in Cluj-Napoca, Timișoara en Constanța. Aan het hoofd van een honorair consulaat staat een honorair consul. De honorair consul vertegenwoordigt algemene en economische belangen van Nederland in zijn of haar regio. Bij honorair consulaten kunt u geen reisdocumenten, visa of officiële documenten of verklaringen aanvragen. Voor consulaire bijstand en informatie kunt u zich wenden tot de ambassade te Boekarest.

Bekijk de contactgegevens op de website Netherlands and You.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?