Open data van RVO

Gepubliceerd op:
11 september 2014
Laatst gecontroleerd op:
14 april 2022

Wilt u onze informatie op uw eigen website plaatsen? Dat kan met onze open data. Onze informatie is namelijk openbaar. U mag deze hergebruiken.

Zo kunt u alle informatie - of een selectie daarvan - aanbieden aan de bezoekers van uw eigen website. En in uw eigen huisstijl.

Wat zijn open data?

Open data zijn gegevens die iedereen mag gebruiken en verspreiden. Ondernemers gebruiken open data onder andere om nieuwe producten, zoals apps, te ontwikkelen. De overheid stimuleert dit.

Welke data zijn beschikbaar?

De meeste informatie is via open data beschikbaar. Het gaat bijvoorbeeld om alle subsidies, financieringen en onderwerpen.

De volgende data sets zijn beschikbaar:

Webservices

Verder bieden we de volgende webservices:

 • Energiesubsidiewijzer
 • Overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren, woningcorporaties en particuliere verhuurders in Nederland (niet alleen uitgevoerd door RVO).
 • EP-online
  Geregistreerde energielabels van gebouwen en woningen in Nederland.
 • Webservices voor agrarische software
  Agrarische ondernemers leveren verschillende gegevens bij ons aan. Voor een aantal van deze gegevens (dieren en mest) hebben wij een webservice. Daarmee kunnen de gegevens automatisch uitgewisseld worden met externe applicaties zoals bedrijfsmanagementsystemen en adviesmodules. Bent u softwareontwikkelaar? Op deze pagina vindt u de berichtenboeken van onze webservices.
 • Openbaarmaking Europese landbouwsubsidies
  Informatie over subsidies uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB).

Wat is XML?

XML staat voor eXtensible Markup Language. XML is ontwikkeld door het World Wide Web Consortium (W3C), een onafhankelijke organisatie die web-gerelateerde technologie├źn en standaarden ontwikkelt. Met XML kunnen gegevens op een gestructureerde manier vastgelegd worden. XML gebruikt daarvoor zogenaamde elementen en attributen. XML lijkt qua indeling op HTML. Het verschil is dat HTML vooral gebruikt wordt om gegevens op te maken, en XML om gegevens in te delen. XML wordt steeds meer gebruikt om gegevens via internet te versturen of uit te wisselen. Een populair voorbeeld hiervan is RSS.

Bronvermelding

U bent niet altijd verplicht onze naam te vermelden. Tenzij het anders vermeld staat bij de data sets en webservices. Vanwege copyright mag u ons beeldmateriaal niet gebruiken.

Meer weten?

Uitleg over het gebruik van geoservices (CBS)

Bent u tevreden over deze pagina?