Innovatieadviseur bij RVO

Gepubliceerd op:
4 april 2023

Heb jij passie voor innovatie en hoogwaardige technologieën? En wil je graag werken aan een innoverende toekomst voor Nederland? Als innovatieadviseur bij Valorisatie en Sectoren (V&S) ben je de verbinding tussen vernieuwende ondernemers en maatschappelijke opgaven.

Innovaties helpen ontwikkelen

Als innovatieadviseur begeleid je de ontwikkeling van hoogwaardige technologieën en lever je een bijdrage aan het Nederlandse missiegedreven innovatiebeleid. Dit doe je onder andere door het geven van adviezen en het beoordelen van subsidieaanvragen. Binnen je werk kom je veel inspirerende projecten tegen die nog in de ontwikkelfase zijn. Door jouw bijdrage zorg je dat de projecten zich verder kunnen ontwikkelen, help je de innovaties maatschappelijke impact te maken en een innovatieve toekomst te creëren. 

"Vanuit RVO krijg je een brede blik op geheel innoverend Nederland. Ik vind het altijd leuk en inspirerend om te zien welke mooie innovatieprojecten en samenwerkingen er worden uitgevoerd. Doordat je als adviseur vaak nauw contact hebt met een ondernemer en het project over langere tijd volgt, zie je ook goed wat er slaagt en welke impact dat heeft."

Bas Kruiderink
Teammanager

Aan diversiteit geen gebrek

Valorisatie & Sectoren werkt aan verschillende programma’s waarmee we ondernemerschap en innovatie stimuleren. We zijn actief in uiteenlopende sectoren zoals gezondheid, agrotechnologie, logistiek, digitalisering, maar ook techniek, zorg en onderwijs. De werkzaamheden zijn uiteenlopend: van het beoordelen van subsidies tot het verbinden van netwerken binnen bijvoorbeeld de Nederlandse topsectoren.

"Zelf werk ik met name aan gezondheids- en verduurzamingsvraagstukken, maar we werken nog aan veel meer innovatieve projecten." 

Femke van Diggelen
Adviseur

Een leuk en gevarieerd team

De teams van V&S bestaan uit betrokken, gezellige en open collega’s die werkplezier belangrijk vinden. Daarnaast werken gevarieerde expertises en vakgebieden nauw met elkaar samen, waardoor beide teams erg divers zijn. Iedereen heeft zijn eigen specialisme, maar wordt verbonden door de liefde voor innovatie en betrokkenheid bij ondernemers.

Focus op talent en ambities

RVO is een talentgerichte organisatie. Dit betekent dat er wordt geïnvesteerd in jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling om jouw talenten te vergroten en maximaal te benutten. We bieden bijvoorbeeld diverse opleidingen en de mogelijkheid om, naast jouw werk als innovatieadviseur, een deel van je tijd andere werkzaamheden te verrichten. Bovendien heeft RVO veel connecties binnen de Rijksoverheid. Dit netwerk zetten we graag voor je in.

"Ik hecht veel waarde aan het continu blijven ontwikkelen van mezelf en dat is mogelijk binnen RVO. Er wordt veel aan talentenontwikkeling gedaan en er zijn diverse trainingen en cursussen waaraan ik kan deelnemen."

Soraya Wattilete
Adviseur

Adviseren wanneer het jou uitkomt

Bij RVO streven we naar een goede werk-privébalans. Daarom ben je zelf verantwoordelijk over jouw agenda. Zo kan je flexibel werktijden indelen, met dagen schuiven en bepalen waar je werkt. Thuis, op kantoor of ergens anders. We vertrouwen erop dat jij het juiste inzicht hebt in wat nodig is om advies en beoordelingen voor diverse innovaties te kunnen geven.

Wie wij zoeken

Wij zoeken mensen die passie en kennis hebben van hightech innovaties. Mensen die graag in teamverband werken aan een innovatieve toekomst. En een achtergrond hebben in technologie, zodat er goed advies gegeven kan worden over innovaties in ontwikkeling. 

Werken bij RVO iets voor jou?

Is jouw belangstelling gewekt? Bekijk onze vacatures op werkenvoornederland.nl en ontdek of er voor jou een geschikte vacature tussen zit! 

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?