Subsidie investeringsmodule aanvragen en de stappen erna

Laatst gecontroleerd op:
31 mei 2021
Gepubliceerd op:
2 april 2021

Heeft u de subsidie Investeren in bewezen innovaties voor stallen aangevraagd? We leggen u uit wanneer we de voorschotten betalen en wat wij van u verwachten.

Aanvragen

Deze regeling is tijdelijk gesloten. U kunt nu niet aanvragen. Dit kon van 19 april tot 31 mei 2021, 17:00 uur.

Tot en met 2024 is er minimaal één keer per jaar een aanvraagperiode voor deze subsidie. Niet elke aanvraagperiode is voor dezelfde dierlijke sector. We weten nog niet voor welke dierlijke sectoren de volgende aanvraagperiodes zijn.

Aanvraag niet wijzigen na aanvraagperiode

Wij nemen alleen complete aanvragen in behandeling. Missen wij gegevens die geen invloed hebben op de beoordeling van uw aanvraag? Zoals een bankrekening- of telefoonnummer? Dan mag u dit later opsturen of aanpassen na de aanvraagperiode. Stuur een e-mail naar e-innovatie@rvo.nl.

Na uw aanvraag

Wij beoordelen uw aanvraag. Binnen 13 weken na de aanvraagperiode krijgt u hier een brief over. Hebben we besloten dat u subsidie kunt krijgen? En heeft u bij een eventuele milieueffectbeoordeling een kopie naar ons gestuurd? Dan kunt u beginnen met uw project.

Wanneer krijgt u een voorschot?

U krijgt de subsidie uitbetaald via voorschotten. Op onze pagina Voorschot tijdens uitvoering subsidieproject leest u wanneer wij het geld naar u overmaken.

Voortgang en wijzigingen doorgeven

Duurt het langer dan 12 maanden voordat uw project af is? Geef dan uw voortgang aan ons door in een voortgangsrapportage. In de beslissing op uw aanvraag leest u wanneer u dit moet doen.

Verandert er iets in uw project? Geef dit aan ons door. Voor sommige aanpassingen moet u vooraf om toestemming vragen. Zo voorkomt u dat u minder of geen subsidie krijgt. Lees hoe u wijzigingen in uw project meldt in het wijzigingsformulier.

Vaststelling aanvragen

Bent u klaar met uw investeringsproject? Vraag binnen 13 weken vaststelling van uw subsidie aan. Dit doet u voor elk project. Ook als het bedrag lager is dan € 25.000. Wij bepalen na uw aanvraag wat de definitieve subsidie is. Voor uw aanvraag logt u in met eHerkenning. U heeft minimaal niveau 2+ met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig.

Als u vaststelling aanvraagt, stuurt u deze gegevens mee:

  • Een factuur en betaalbewijs voor elke investering.
  • Bewijs dat u de investeringen in gebruikt. Dit kan een rapport of verklaring van een keuring voor ingebruikneming zijn. U kunt ook een foto meesturen.
  • Een eindverslag waarvoor u het format gebruikt dat hieronder staat.

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?