Toelichting op Subsidie- en financieringswijzer

Laatst gecontroleerd op:
1 juni 2023
Gepubliceerd op:
28 oktober 2019

Bent u op zoek naar financiële ondersteuning voor uw plannen? Wij hebben een breed aanbod aan subsidie- en financieringsregelingen. Deze voeren wij uit in opdracht van diverse ministeries en de Europese Unie. Zo kunt u met hulp van de overheid onder meer zonnepanelen op uw dak plaatsen, investeren in natuurbescherming, exportplannen realiseren, energieneutraal bouwen, elektrische bedrijfsauto's aanschaffen of ideeën omzetten in de innovaties van morgen.

Gebruik Subsidie- en financieringswijzer

Onze Subsidie- en financieringswijzer helpt u de weg te vinden in ons brede aanbod. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een overzicht op maat. U ziet direct het resultaat van uw keuze(s), en u kunt uw keuzes naar wens aanpassen. Het resultaat staat gesorteerd op relevantie (meest gezocht). U kunt ook sorteren op alfabetische volgorde en op datum.

Uiteraard houden wij er rekening mee dat veel subsidies en regelingen voor meerdere doelgroepen en/of doelen inzetbaar zijn. Deze subsidies zijn bij elk(e) doel(groep) zichtbaar, zodat u niets mist.

Zoekt u een specifieke regeling? Zoek dan op naam of afkorting van de regeling in het zoekscherm.

Subsidiespelregels

Per ministerie gelden specifieke subsidiespelregels. Ook voor subsidies vanuit de Europese Unie gelden algemene subsidiespelregels.

Alle subsidiespelregels op een rij

Status regeling

Als een regeling bijna open gaat, tijdelijk gesloten of gesloten is, ziet u dat op de regelingspagina staan:

  • Bijna open: de regeling opent binnen een maand. Bekijk de pagina van de regeling voor de openstellingsdatum, het budget en de voorwaarden.
  • Tijdelijk gesloten: de regeling is nu gesloten. U kunt geen aanvraag indienen. Wel weten of verwachten we dat deze regeling weer opengaat. Bekijk de pagina van de regeling voor meer informatie, het budget en de voorwaarden.
  • Gesloten: de regeling is gesloten en we weten of we verwachten dat hij niet meer opengaat. Bestaande klanten kunnen via de pagina van de regeling hun aanvraag beheren.

Andere financieringsmogelijkheden

Wij zijn niet de enige organisatie die financiële ondersteuning biedt. Kijk ook op de websites van de volgende organisaties:

Bent u tevreden over deze pagina?